Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-mandulás keksz

Csokis-mandulás keksz
Csokis-mandulás keksz
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl konyhájában láttam ezt a receptet, és egyből megfogott. Azóta, ha sütire vágyom, és nincs sok időm, ezt készítem el.
Csináltam már Boci fehér csokival is, ami kissé megkaramellizálódik a sütés alatt. Így azzal is csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nagyon szeretjük a csokit, akkor a kihűlt kekszeket meg lehet mártani olvasztott csokoládéban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt kicsit megpirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. A vajat a liszttel késes robotgépben összedolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulaaromát, majd a tojást.
  4. Apróra vágjuk a csokit és a mandulát.
  5. Ezután egy gyúrótálba tesszük a masszát, és az apróra vágott csokit és mandulát kézzel hozzágyúrjuk.
  6. Szükség lehet még egy kis liszt hozzáadására, amennyiben ragad a tésztánk.
  7. Teáskanálnyi tésztát veszünk a kezünkbe és golyót formálunk belőle.
  8. Sütőpapíros tepsire rakjuk a golyókat egymástól kb 4-4 centire, és kissé ellapítjuk.
  9. 175 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük, még kissé lágy a tészta, de pár perc alatt megszilárdul, és át lehet rakni a kekszeket rácsra hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 103
elküldve: 2
receptkönyvben: 183
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lezsik

Mióta szakács: 2009.09.21.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csokis-mandulás tallérok, csokis-mandulás korongok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2012-03-27 18:06

Kedves Lezsik!
Elolvastam, osszegyurtam, megsutottem, mind megettuk :)
En alapbol 1 ek kakaoport kevertem meg a liszthez (mert jo csokisan szeretunk mindent), es 3 ek cukrot hasznaltam, mert nem szeretem a tul edes dolgokat. Igy teljesen rendben volt a szarazanyag mennyisege.
Fini kis recept :)
Udv: Chocaholic

palice
palice / palice Wed, 2011-03-16 19:25

most lett kesz!
tenyleg lagy es ragados a tesztaja ( en zuditottam meg lisztet bele ),de az ize nagyon fincsi!
pont ugy nez ki mint a kepen! :)))
koszonom a receptet!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-01-24 19:10

Na ezt én sem tudom. :-) Fél napot állt a hűtőben, és még azután is krém volt, nem tészta. De annyira nem is érdekes, mert volt info ilyen esetre, és a végeredmény nagyon finom lett. A többi nem számít. :-)

lezsik
Lezsik / lezsik Mon, 2011-01-24 16:34

Kedves Tmea!

Ma elővettem ezt a receptet, és elkészítettem. A dupla adag tészta elkészítésekor, a recept szerinti hozzávalókon kívül 1 (egy) kanál lisztet kellett hozzátennem.

Nem tudom, hogy neked miért kellett neked annyi liszt pluszba bele. Esetleg nem hideg vajjal dolgoztál. Vagy nagyon meleg volt a helyiségben, ahol készítetted. Esetleg sokáig gyúrtad a tésztát, és a kezed melegétől megolvadt a vaj benne. Sajnos erre az omlós tészták nagyon érzékenyek.

lezsik

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-21 18:37

Ebből a mennyiségből, ami a receptben szerepel, egy nagyon finom és könnyű krém lesz, úgyhogy jó, hogy odaírtad, hogy szükség esetén tegyünk még bele lisztet, mert kb a megadott mennyiség duplája kell bele, viszont nagyon-nagyon finom!

641
vaj 10 dkg
finomliszt 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
mandulaaroma 3 csepp
étcsokoládé 10 dkg
mandula 5 dkg