Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-marcipános bonbon

Csokis-marcipános bonbon
Csokis-marcipános bonbon
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Colors in the Kitchen blogján találtam a receptet. Isteni finom, az egyik kedvenc bonbon receptem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fehér csokit megolvasztjuk. Egy ecset segítségével kikenjük vele a bonbonformákat.
  2. A hűtőben hagyjuk megdermedni. Utána egy újabb adag fehér csokit kenünk rá, majd ezt is hagyjuk megdermedni.
  3. A tejszínt felforraljuk a vajjal, majd levesszük a tűzről. Beletesszük az étcsokit, és homogénné keverjük. Hozzáadjuk a marcipánt, és robotgéppel csomómentesre keverjük.
  4. A szilikonformákban eloszlatjuk a tölteléket. Hűtőbe tesszük 20 percre.
  5. Egy újabb adag fehér csokival lezárjuk a bonbonokat.
  6. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  7. Kifordítjuk a formából. Ahol szükséges, levágjuk a széleket.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 615
elküldve: 9
receptkönyvben: 388
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehér bonbon, marcipános bonbon, fehércsokis bonbon

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kataigika
Kataigika Mon, 2015-11-23 14:32

Nekem egy olyan kérdésem lenne. Hogy kari ajándékba szeretném de postáznám, lehet postázni?? mennyi napig áll el? Köszönöm

simanorsi
simanorsi Fri, 2014-02-14 06:55

Szia!
Mindent úgy csináltam,ahogy leírtad csak több hozzávalót használtam ,mivel sok bonbont szerettem volna csinálni.Betettem a hűtőbe,de20 perc után nem akar annyira megdermedni,hogy rá rakjam a maradék csokit. Mit tegyek? Várjak egy éjszakát?
Üdv:Orsi

egykezdőcukrász
egykezdőcukrász Thu, 2014-01-09 21:12

szia! Előre bocsánat a kérdésért mert lehet elég hülye kérdés. A kérdés az hogy reszelt marcipánt lehet külön kapni?? sürgős lenne előre is köszönöm
üdv. egy kezdőő

A.Eszter
A.Eszter Tue, 2014-02-18 15:48

Ha van egy darab marcipánod, meg egy reszelőd, akkor bármikor van reszelt marcipánod! :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-21 09:23

Kedves Flóra!
Nagyon guszták a szíveid.:-))
Tényleg meglepetésnek anyák napjára nagyon jók.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

bibka74
bibka74 Fri, 2012-04-20 21:53

Nagyon ötletes.Anyák napjára elkészítem,szép ajándék lesz!!!Na és persze finom is.
Köszi,hogy feltetted.
Üdv.:bibka74

253
habtejszín 45 ml
étcsokoládé 45 g
vaj 5 g
marcipán 25 g
fehér csokoládé 90 g