Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes macaron desszert

Csokis-meggyes macaron desszert
Csokis-meggyes macaron desszert
79 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apró kis nasi helyett ezúttal desszertnek álmodtam meg a macaront, amit akár egy romantikus vacsora desszertjeként is felszolgálhatunk.

hozzávalók / 2 adag

A macaronhoz

A meggyes csokikrémhez

A tejszínhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A porcukrot átszitáljuk a mandulaliszttel együtt egy tálba. Még kétszer megismételjük.
  2. A kristálycukrot és a vizet egy lábasba tesszük, és közepes lángon kevergetés nélkül szirupot főzünk. Amikor elérte a 110°C-ot a szirup, elkezdjük robotgéppel felverni a fehérjéket. 118 °C-nál levesszük a szirupot a tűzről, és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kemény habbá verjük a cukros fehérjét. Ennél a fázisnál adunk hozzá tetszés szerint piros/rózsaszín gél állagú színezéket.
  3. Ha kemény a hab, 2-3 részletben a mandulás porcukorral összeforgatjuk. Fontos, hogy jól eldolgozzuk, nem kell félteni a habot, hogy összeesik. Akkor jó a tészta, ha nem túl folyékony, de könnyű kinyomni a nyomózsákból. Nyomózsákkal (8 mm-es kerek csővel) szilikonos sütőlapra nyomunk 8 cm nagyságú köröket egymástól minimum 4-5 cm-re, hogy ne érjenek össze. 2-3x a munkalaphoz csapjuk a tepsit, hogy ne maradjanak légbuborékok a tésztában, majd szobahőmérsékleten 30-40 percet pihentetjük.
  4. 140 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 14 perc alatt megsülnek. Kivétel után a sütőlapon hagyjuk kihűlni. (2-3 nagy süti lesz belőle.)

Csoki ganache

  1. A tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockára darabolt étcsokit. Jól elkeverjük olvadásig, beledolgozzuk a meggylekvárt, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Nyomózsákkal a kihűlt krémet a kihűlt macaronok közé töltjük. Ha kicsit folyós lenne, 1 ek keményítővel habverővel eldolgozhatjuk.

Tejszínhab

  1. A tejszínt a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük. Nyomózsákba töltjük.

Összeállítás

  1. Az egyik fél macaron közepére nyomjuk habzsákkal a hideg ganache-t, körberakjuk letörölgetett meggyszemekkel, rányomunk egy kis tejszínhabot, és rátesszük a másik macaront.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 976
elküldve: 5
receptkönyvben: 215
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MuffinMűhely

Mióta szakács: 2012.11.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös macaron, macaron csoki ganache-val töltve, csokoládékrémes macaron meggy szemekkel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tengereckipal
Pujáró / tengereckipal Tue, 2014-01-14 21:29

Gratulálok, sikerült feltalálnod a macaron-hamburgert. Mekkora ez már, te jó isten! Ránézésre akkora lehet, mint egy minitorta.
:D :D

mixieee
MuffinMűhely / mixieee Tue, 2014-01-14 22:00

Ez a nagy méretű macaron desszert nem saját találmány, malnas töltelékkel Pierre Herme készít hasonlót, (Ispahan macaron néven), nála láttam ezt a fajta desszertet, ami az ötletet adta a formához.

960
víz 18 ml
cukor 75 g
tojásfehérje 50 g
porcukor 70 g
mandula 70 g
ételfesték 5 csepp
étcsokoládé 50 g
habtejszín 0.5 dl
meggylekvár 1 ek
habtejszín 0.5 dl
porcukor 5 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
meggy 10 dkg