Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes szelet

Csokis-meggyes szelet
Csokis-meggyes szelet
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is a Sütni jó! 46. számú receptgyűjteményéből van. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A meggyre szórhatunk még 10 dkg Amarettini (mandulás kekszet) is szétmorzsolva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet  felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne. A meggyet lecsöpögtetjük. A tepsit kikenjük margarinnal, vagy sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet az élesztővel elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót a meleg tejes keverékkel együtt, és sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kelni hagyjuk, úgy 20-30 percig.
  3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és az előkészített tepsibe fektetjük. A tésztát újra, kb. 15 percig kelni hagyjuk.
  4. A tejszínt, a cukrot, a pudingport és a tojásokat egy keverőedényben sima krémmé keverjük, majd felfőzzük.
  5. A még forró krémet a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A meggyel megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és  a süteményt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

meggyes kelt sütemény, csokipudingos szelet, kelt tészta gyümölccsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

metimarti
metimarti Sun, 2012-04-29 22:13

Szia! én csak a tojássárgáját tettem bele a pudingba, a fehérjét felvertem habbá cukorral és rákentem a meggy tetejére, mégpegig úgy hogy mielőtt készre sült volna kivettem a sütőből, rákentem a habot, majd visszatettem még 10-15 percre.Nagy sikere volt!Üdv:Márti

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2012-04-16 21:14

Szia! Igen, a 2 egész tojást kell összekeverni a cukorral, a tejszínnel és a pudingporral. Ezt az egyveleget főzöd fel, majd ez kerül rá a tésztára. Üdv: Ági :)

472
tej 175 ml
margarin 5 dkg
finomliszt 35 dkg
instant élesztő 1 tasak
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
meggybefőtt 70 dkg
habtejszín 5 dl
porcukor 10 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
tojás 2 db