Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes szerelemtorta

Csokis-meggyes szerelemtorta
Csokis-meggyes szerelemtorta
160 perc / előkészület: 60 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én egy a szívemnek kedves, fiatal párnak készítettem ezt a tortát az összeköltözésük alkalmából. A tortadoboz szigorúan 18-as karikát kapott, és volt nevetés, mikor az ágyjelenet után, a tortát megszelve, "drazséömlés" következett be. Erre aztán végképp senki sem számított! :)

hozzávalók / 10 adag

a tésztához:

a töltelékhez:

a bevonáshoz, díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához:

  1. Egy tálban a száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. Egy másik tálban többi (kefir, olaj, tojás, víz) alapanyagot.
  3. A két tartalmat összeforgatjuk, egyenletes masszává keverjük, és három egyenlő részre osztjuk.
  4. 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában 3 tortalapot sütünk, 160 C-on, 25-30 perc. Rácson hagyjuk kihűlni a tortalapokat.
  5. Mikor kihűlt, minden lapot még félbevágunk, így a 3 lapból 6 tortalapot varázsolunk.

a töltelékhez:

  1. A meggyet felfőzzük a cukorral.
  2. A zselatint hideg vízben megduzzasztjuk, kinyomkodjuk, majd a meggyes részhez adjuk. Sűrűsödésig kevergetjük, majd levesszük a tűzről.
  3. A 6 tortalapból 2 db-ot félreteszünk, 4 db tortalapot a közepén 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrunk.
  4. Töltés közben a tortalapokat villával megszurkáljuk, hogy a meggyes szószt jobban felvegye. Folyamat: alulra 1 db sértetlen (lyuk nélküli) tortalap kerül, ezt megkenjük a meggyes szósszal, erre lyukas tortalap kerül, majd meggyszósz, majd lyukas tortalap, majd meggyszósz, és így tovább....
  5. ...az utolsó sértetlen tortalap felhelyezését megelőzően a pogácsaszaggatóval nyert mélyedést eligazítjuk, hogy ne legyen benne meggyszósz, és színültig töltjük francia drazséval, majd így kerül fel az utolsó, sértetlen tortalap. A torta oldalát és tetejét is bekenjük picit, eligazítjuk, és pihentetjük néhány (2-3) órát.

a bevonáshoz, díszítéshez:

  1. A kívánt színű cukormasszát kinyújtjuk, és bevonjuk a tortát.
  2. A díszítésnek a képzelet szab határt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrombózis

Mióta szakács: 2017.06.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Szerelem...csokis-meggyes "összefüggés", erotikus torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
finomliszt 17 dkg
cukor 24 dkg
cukrozatlan kakaópor 7 dkg
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
1 csipet
víz 1.5 dl
kefir 1.25 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 2 db
meggy 30 dkg
cukor 3 ek
lapzselatin 4 db
cukorfondant 40 dkg
színes cukorka 4 ek