Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-narancsos tart Titti módra

Csokis-narancsos tart Titti módra
Csokis-narancsos tart Titti módra
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen bármilyen krémmel és zselével elkészíthető. Amennyiben zselé nélkül szeretné valaki, úgy egy könnyebb tölteléket ajánlok, mert különben túl tömény lenne.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a cukrot és a vajat összegyúrjuk, amíg egybeálló nem lesz. A tésztát 6 felé szedjük, majd 6 tart formába (vagy kisebb piteformába) adagoljuk. A formákban lévő tésztát egyenletesen eloszlatjuk.
  2. 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük (sütőtől függ), míg aranybarna lesz.

Krém

  1. Amíg a tészták sülnek, gőz felett felhevítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a feldarabolt csokoládékat.
  2. A tésztákat melegen kivesszük a formákból, beletöltjük a csokikrémet, és hűtőbe rakjuk.

Zselé

  1. A zselatint 2-3 evőkanál cukorral (vagy édesítőszerrel) összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a narancslevet. Forrás után 1 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
  2. A tűzről levéve 8-10 percig hagyjuk pihenni, majd meglocsoljuk a hűtőből kivett tart-okat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 12x12 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 382
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barti

Mióta szakács: 2016.10.01.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia mini pite, csokis kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

641
finomliszt 150 g
porcukor 55 g
vaj 125 g
tejcsokoládé 100 g
étcsokoládé 150 g
habtejszín 200 ml
narancslé 3 dl
zselatin 5 teáskanál
cukor 2 ek