Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis piskótakocka karamellás csokiöntettel

Csokis piskótakocka karamellás csokiöntettel
Csokis piskótakocka karamellás csokiöntettel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Menzás piskóta felturbózva.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a sütőport, lisztet és csipet sót átszitáljuk. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd elkeverjük a lisztes keverékben. A csokit apró darabokra törjük, és belekeverjük a keverékbe.
  2. Egy tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és 20-25 perc alatt 200 fokon megsütjük.
  3. Közben elkészítjük az öntetet: Egy serpenyőben aranybarnára olvasztjuk a cukrot, majd a tűzről levéve óvatosan belecsurgatjuk a tejszínt, állandó keverés mellett.
  4. A tűzre visszatéve még 1-2 percig főzzük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne az apró darabkákra tört étcsokoládét.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokiöntetes piskóta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1725
cukor 25 dkg
tojás 5 db
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
finomliszt 1 ek
cukor 25 dkg
habtejszín 5 dl
étcsokoládé 20 dkg