Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-pisztáciás kekszek

Csokis-pisztáciás kekszek
Csokis-pisztáciás kekszek
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél egyszerűbb keksz szerintem a világon nem létezik, kivéve persze azt, amelyiket a bolt polcáról emelünk le. Hűvös, téli estéken mindig jól jön, ha van valami egészséges nassolni való a kekszes dobozban. A pisztáciát szerintem dióval vagy mandulával is nyugodtan helyettesíthetitek, próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztáciát megpucoljuk és aprítógépben ledaráljuk. Addig daráljuk, amíg már kissé elkezd összeállni, “nedves homok” állagú lesz.
  2. Kézi habverővel keverjük hozzá a többi hozzávalót. Formázzunk diónyi golyókat a masszából, rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. A tenyerünkkel lapítsuk le a kekszeket, és 180 fokon 14 perc alatt süssük meg őket.
  4. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a kekszek egyik felét belemártjuk. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni az étcsokit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 891
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis zabkeksz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

183
sótlan pisztácia 75 g
zabpehely 75 g
xilit 100 g
tojás 1 db
étcsokoládé 50 g