Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis pörkölt

Csokis pörkölt
Csokis pörkölt
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csoki kávés, Guinness-re emlékeztető ízt kölcsönöz a pörköltnek. Eltérő a hagyományos ízektől, de ínyenceknek érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A párom krumplipürével, én párolt quinoával fogyasztottam, így együltő helyünkben felfaltuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró darabokra vágjuk, és üvegesre pároljuk az olajban.
  2. Hozzáadjuk a húst, és pár perc alatt megpároljuk.
  3. Pirospaprikával és borssal fűszerezzük, és felöntjük forró vízzel. Puhára pároljuk.
  4. Apróra vágjuk a paradicsomot és paprikát, a marhahúshoz adjuk, és főni hagyjuk. Ízlés szerint sózzuk.
  5. A csokit az utolsó 5 percben adjuk a pörkölthöz, és a gyömbérporral együtt hagyjuk eloldódni. Elkeverjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 885
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokoládés pörkölt, egyedi pörkölt, pörkölt másképp

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-06-21 16:14

A Te választásod, de nem tudod mit hagysz ki!
A csokiba mártott erőspaprikáról már halottunk most ugyanezt a szárított paradicsommal csinálják.
Téli hideg estén nincs jobb a chilis forró csokinál! Dupla olyan gyorsan melegít fel.
A csokit tésztába, még rétestésztába is keverik.
Karfiolt és brokkolit is vonnak már be csokoládéval.
Létezik egy csokoládés gyöngyöző vörösbor.
És, még csokis cheddar sajt is, amiben mogyoródarabok vannak!
Kit-kat kiadott egy fehércsokis matcha tea ( zöld tea ) változatot. Japánban létezik wasabis csokoládé is. Talán az utóbbit még én se próbálnám ki...
De a legmeghökkentőbb: csokis polip leves.
Az egyik barátom viccből fokhagymás étcsokit hozott nekünk. Beugrattunk vele pár ismerőst. Azóta félve kóstolnak bármit nálunk...
Remélem nem ilyesztett meg ez sok új őrült ízkavalkád!
Mindenkinek megvan a maga ízlése és nincs értelme fortyogó gyomorral kínlódni.

gemini02
gemini02 Tue, 2015-08-04 10:28

A felsorolásodhoz még hozzátenném nagy kedvencemet, az Olmeca Dark Chocolate Tequilát is. Én szintén nagyon szeretem az "össze nem illő" ízeket keverni, ezért köszi a csokis ötleteket. A fahéj is nagyon finom sós kajákba, főleg sült húsokat fűszerezek vele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2015-08-05 21:57

Dark Chocolate Tequila?! A barátnőm imádja a Tequilát! Ezt meg kell kóstolni! Így talán még én is megpróbálom a Tequilát...
A fahéjjat az indiai, perzsiai és marokkói konyhában is használják sós ételekbe. Nagyon finom és egyedi ízeket lehet elérni vele.

firstlady
firstlady Sun, 2015-06-28 07:59

A recepted a héten ki lesz próbálva, úgyis készültem pörköltet főzni a héten.

U.i.: ne ijesszen meg a wasabis csoki se, nagyon finom, és már itthon is lehet kapni. (Lindt) :-)

Randika
Randika / Randika Fri, 2015-06-19 11:43

erről eszembe jut az egyik reciújságban látott rántott sertésszelet kakaós tejberizzsel .....na ahhoz is ehhez is kell gusztus.Inkább megeszem simán a pörit,utána meg a csokit desszertnek :D

firstlady
firstlady Sun, 2015-06-28 07:56

A "csokis hús" csak azoknak hajmeresztő ötlet, akik csokoládé alatt a túlédesített, még rosszabb esetben mindenféle trutyival töltött tejcsokikat értik. A mexikói konyhában gyakran találkozunk csokoládés mártásokkal, amik persze keserű vagy étcsokoládéval készülnek, csilivel, borssal, egyéb fűszerekkel. Csöppet sem édes. Ellentétben az itthon "hagyományos", húsok mellé tálalt gyümölcsszószokkal, meg az agyon cukrozott paradicsomszósszal. Na, engem meg azokkal lehet a világból kiüldözni.
Persze nem akarlak rábeszélni semmire, csak a gusztus sokféleségére szerettem volna rámutatni. Amin vitatkozni nem érdemes, de nem kell azt gondolni, hogy a miénk az iránymutató, és aki ettől eltér, az "fura".

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-06-28 15:52

Teljesen egyet értek Veled, csak az étcsokit és magas kakaótartalmú csokit tudom elképzelni hús mellé.
Hol találtál csokis mexikói szósz recepteket?
Sokszor az egyén kalandvágya és bátorsága segít a megszokottól eltérő ízek kóstolásában és végül kiderül, hogy nem is rossz, vagy kifejezetten finom. Persze ahhoz meg kell kockáztatni.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem fog mindenkinek ízleni.
Viszont minden hozzászólást szivesen fogadok.

firstlady
firstlady Tue, 2015-06-30 10:29

Elkészítettem (81 %-os étcsokival), egy leheletnyi csilivel, isteni finom!
Én nem főztem eddig, de már többször, többfélét is ettem. Gyakran járok az USA-ban, és ott sokszor eszem mexikói étteremben.
A neten akad jópár csokiszószos recept, ha a google-ba beírod, kiad egy csomó találatot. Főleg csirkéseket. Most megnéztem, a pesti Mezcal Étterem étlapján is szerepel egy csokiszószos csirkeétel. Érdekes, mert szerintem a marhahúshoz sokkal inkább passzol ez a sűrű, fűszeres szaft, mint a csirkéhez, de ez nyilván ízlés dolga. Az biztos, hogy ez a pörkölt rendszeresen szerepel majd az itthoni étlapon. Még egyszer köszönöm. :-)

Bea-68
Bea-68 Sat, 2015-06-27 19:11

Életem legjobb chilis babját akkor ettem, mikor azt a változatot főztem meg, amibe kell egy kocka étcsoki. Persze kell egy kis merészség letérni a kitaposott útról, de megéri.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-06-28 15:06

Felkeltetted az érdekődésemet... Milyen arányban csinálod azt a csokis chilis babot? Mennyi húshoz mennyi csoki, zöldség és bab?

574
marhahús 40 dkg
lila hagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 4 teáskanál
bors 1 teáskanál
paradicsom 4 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
víz 3 dl
2 kávéskanál
étcsokoládé 5 dkg
gyömbérpor 1 teáskanál