Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-ropogós torta

Csokis-ropogós torta
Csokis-ropogós torta
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy álom csokitorta a Schokolade c. német könyvből, amit legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba. Fantasztikus íze van, jobban nem akarom dícsérni, próbáljátok ki :).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A csokikrémhez

A ropogós részhez

A forma előkészítéséhez

ajánlat

Ha valakinek túl tömény lenne, tálalhatja pl. Hulalából felvert habbal, ami könnyít rajta (de nem a kalóriákon persze :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A lisztet és a sütőpot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután jöhet a cukor és a tojássárgája. A hozzávalókból szép golyót formázunk, és folpack-ba tekerve, fél órára a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán a tortaformánk átmérőjénél 2-3 cm-rel nagyobb méretűre nyújtjuk. (Kezdőknek ajánlom a sütőpapíros nyújtást: sütőpapír a tészta alá, sütőpapír a tészta fölé, így nem fog szakadni a tészta, a formába is könnyebb belerakni, az alsó sütőpapír eltávolítása után, félig a felsőt is érdemes lehúzni.) A tészta széleit a tortaforma széleire tapasztjuk, hogy pereme legyen. A tésztát megszurkáljuk villával (sokszor), majd egy sütőpapírt helyezünk rá, amire babot/lencsét szórunk súlynak. Így elősütjük 15 percen keresztül. A sütőt ezután nem zárjuk el, hanem 180 fokra vesszük a hőmérsékletét. 
  4. Amikor a tészta kicsit hűlt, leszedjük róla a sütősúlyt és a papírt.
  5. A krémhez a tejszínt és a tejet egy edényben felforraljuk. Aztán gyorsan levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokit, és kevergetve felolvasztjuk benne. Belekeverjük a tojásokat, majd a csokikrémet a tortaformában lévő, elősütött tésztára öntjük, és újabb 15 percig sütjük.
  6. Ezalatt a ropogós rész hozzávalóit robotgéppel összeaprítjuk.
  7. Amikor már hűlt egy keveset a tortánk, rászórjuk a „ropit”, és belenyomkodjuk kissé a krémbe. Jót tesz neki, ha áll pár órát a hűtőben. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 306
elküldve: 1
receptkönyvben: 385
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Escudete

Mióta szakács: 2009.11.18.
16 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Schoko-Knusperkuchen, német csokitorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nikoca82
Nikoca82 Mon, 2012-10-29 17:57

Szia, a tejszínhab ami a krémhez kell az általad felvert habtejszín, vagy bolti hab? És ezek nem esnek össze ha felforralod? Köszi a választ!
Szép napot
Niki

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2012-10-29 22:26

Szia!
Habtejszínből felvert tejszínhab. És nem őrzi meg az állagát forraláskor, de utána mégis habos lesz tőle a krém. :)

vbelya
vbelya Sun, 2012-04-01 10:34

Szia!
Nagyon tetszik ez a recept, de a krém nekem nem teljesen világos. Még nem vagyok egy profi sütő :) Milyen tejszínt forralsz fel a tejjel? A hozzávalóknál tejszínhab van a leírásnál tejszín. Szóval a folyékony tejszínt vagy a felvert habot? De a habot hogy forralod? Bocs ha nagyon banális amit kérdeztem... :)

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2012-04-02 10:17

Szia!

Egyáltalán nem banális :) sőt teljesen igazad van!
A csokikrémhez felsorolt tejszínhabot kell a tejjel forralni, csak én írtam véletlenül tejszínt.
Remélem még mindig lesz kedved elkészíteni és neked is annyira fog ízleni, mint nekünk! :)

buffyy
buffyy Sun, 2012-03-18 16:06

Szia!
Megsütöttem ezt a tortát... azt kell, h mondjam ilyen finomat és szépet még nem ettem és sütöttem... :)) Azt hiszem ezek után ez a süti váltja fel a brownie mániát! :)) Köszi a receptet!!!

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2012-03-19 10:15

Kedves Buffyy!

Ennek szívből örülök!! Nálam is a top 3-ban van :))
További jó sok csokit kívánok ;-)

Escudete
Escudete / Escudete Mon, 2011-12-12 15:28

Szia!

Ne haragudj a késői válaszért, de hétvégén nem voltam netközelben.
Szóval ez a normál tortaforma méret, ami 24-26 cm közötti átmérőjű.

Tényleg érdemes kipróbálni, olyan finom:)
Szép napot!
Evelin

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-12-10 21:47

Szia!
Ezek a mennyiségek mekkora formában sütve eredményezik a képen látható igen-igen kívánatos végeredményt? :-)
Előre is köszi!
Tímea

745
finomliszt 200 g
sütőpor 1 tk
vaj 120 g
cukor 25 g
tojássárgája 1 db
víz 2 teáskanál
habtejszín 150 g
tej 1.5 dl
étcsokoládé 250 g
tojás 2 db
barna cukor 100 g
dió 100 g
étcsokoládé 120 g
zabkeksz 80 g
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
vaj 1 ek