Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-sajtkrémes kiflik

Csokis-sajtkrémes kiflik
Csokis-sajtkrémes kiflik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alábbi csokis-sajtkrémes kifli receptjét a desszert.eu-tól nyert Varga Gábor: Desszertszerelem c. könyvből kölcsönöztem (bár kicsit változtattam rajta). Ennek a kiflinek a sós verzióját már nagyon sokféleképpen készítettem, de édesen még sosem. Azt hiszem, így még finomabb, nagyobb kedvencem lett! :) Kívül ropogós, belül meleg, picit még folyós, könnyű... Nyami! :)
Egyébként teljesen olyan az íze, mint a metróállomásokon található hercegnős sütödék kakaós és mogyorós tekercsei.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tészta megkenéséhez

  • 25 g olvasztott vaj (a 2 körlap megkenéséhez)
  • 1 db felvert tojás (a kiflik kenegetéséhez)

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémsajtot, a vajat és a cukrot keverjük robotgéppel habosra.
  2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, majd gyúrjuk össze. A kész tésztát osszuk 2 egyenlő részre, és fóliába csavarva 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Míg a tészták a hidegben pihennek, készítsük el a tölteléket: az apróra tört étcsokit keverjük össze a kakaóporral és a fahéjjal (és az apróra tört mogyoróval).
  4. Amikor elég ideig hűtöttük a tésztánkat, az egyik gombócot vegyük ki a hűtőből, és gyúrjuk még egyszer át, hogy egy kicsit megpuhuljon a tészta. Alaposan lisztezett deszkán nyújtsunk belőle egy kb. 25 cm átmérőjű kört.
  5. A kinyújtott tésztát kenjük meg az olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a csokis tölteléket. Pizzavágó segítségével vágjuk 4 felé, majd minden negyedet 3 részre. Így 12 szelet lesz egy körből. Tekerjük fel a széles részétől kezdve befelé haladva, hogy kicsi kifliket kapjunk.
  6. Ugyanígy járjunk el a második gombóc tésztánkkal is.
  7. A kifliket rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük be pihenni a hűtőszekrénybe egy fél órára. Ekkor kapcsoljuk be a sütőnket is, és melegítsük elő 180 fokra.
  8. Fél óra pihentetés után a kifliket a felvert tojással kenegessük meg, és rakjuk be az előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt süssük aranybarnára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 463
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lila Kancsó

Mióta szakács: 2012.10.27.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, kakaós kifli, édes kifli krémsajtos tésztából

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vukult
vukult Thu, 2013-02-07 10:36

Szia! Szuper a recept, köszi, hogy feltöltötted!
Már kétszer elkészítettem (2 nap alatt :D) vendégeknek, ajándékba.
A második adagot szilvalekvárral töltöttem, tényleg nagyon jól variálható recept.
Köszi még egyszer!

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2013-02-01 15:23

Alias csokis rugelach. A diós-baracklekváros is nagyon fincsi. :)

379
krémsajt 120 g
vaj 120 g
cukor 40 g
finomliszt 200 g
1 csipet
vaj 25 g
tojás 1 db
étcsokoládé 50 g
instant kakaópor 40 g
fahéj 1 tk
törökmogyoró 50 g