Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-sárgabarackos kevert

Csokis-sárgabarackos kevert
Csokis-sárgabarackos kevert
45 perc / sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Príma konyhában olvastam ezt a receptet, végre eljött az ideje, hogy ki is próbáljam. Nagyoknak és kicsiknek is ízlett.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Sárgabarack helyett másfele konzerv gyümölccsel is készíthetjük, például meggyel, ananásszal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat először magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a cukrot, majd habverővel tovább keverjük, míg kifehéredik, és a cukor is elolvad benne. Ez kb. 5 perc.

  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.

  3. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, kilisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. A konzervbarackot jól lecsepegtetjük, 1 centis kockákra vágjuk, a tésztára rakjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A csokoládét durvára vágjuk, szintén a tésztára szórjuk.

  4. A vaníliás cukorral behintjük, azután 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, majd a sütőt 180 fokra állítjuk, és tovabbi 25-30 percig sütjük.

  5. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágjuk. Langyosan vagy hidegen tálajuk.


  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 920
elküldve: 4
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos kevert sütemény, sárgabarackos pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2012-07-16 22:12

Én is kisebb tepsiben csináltam, és lazítottam a tésztát fél pohár kefírrel. Sárgabarackot vagy fél kilót tettem rá és CSODÁS lett! Én is láttam a receptet az újságban, már régóta terveztem megcsinálni. Elmentettem a kedvencek közé, köszi!
ü
Edit

cukorpotlo
cukorpotlo Fri, 2012-07-13 15:05

állati pici tesiben sütöttem, de még így is nagyon lapos lett. és valamiért nagyon kiérződik a tojás. pedig csak hármat tettem bele. (messze volt a bolt a negyedikért...) most ez nem nagyon jött össze. de csak én bénáztam. :)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-07-08 21:36

Csatlakoznék... Bár én legközelebb kicsit kisebb tepsiben sütöm, mert kicsit laposka lett, de nem vészes, még éppen jól néz ki.

Csipetke
Csipetke Mon, 2011-07-04 11:13

Isteni süti!!! Az illatos sárgabarack...az olvadt csoki... és a tésztája is nagyon finom!!! Mindenkinek ajánlom!! Köszi a receptet!!!! :)

598
vaj 180 g
tojás 4 db
cukor 250 g
finomliszt 250 g
sütőpor 1 csomag
sárgabarackbefőtt 300 g
tejcsokoládé 150 g
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 20 g
finomliszt 2 evőkanál