Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-szilvás süti

Csokis-szilvás süti
Csokis-szilvás süti
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept, amit gyakran készítek ősszel, amikor frissen főzöm hozzá a szilvalekvárt. Máskor tökéletes hozzá a már eltett lekvár is, csak fontos, hogy kb. baracklekvár állagú legyen, ne a szurokszínű, keményebb fajta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük az olajjal, szilvával, brandyvel, apróra vágott csokival, cukorral. Ráöntjük a forró vizet, és addig keverjük, amíg homogén massza nem lesz.
  2. Beleszórjuk az elvegyített száraz anyagokat, alaposan elkeverjük. Beledolgozzuk a tojásokat és a vaníliát.
  3. Papírral bélelt formába öntjük, megszórjuk nádcukorral, és közepes lángon kb. 70 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 163
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros csokis süti, csokis süti szilvalekvárral, brandys-szilvalekváros csokis sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

746
finomliszt 42 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
étcsokoládé 15 dkg
tojás 3 db
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
szilvalekvár 20 dkg
brandy 1 dl
szódabikarbóna 1 teáskanál
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
vanília 0.5 db
melaszos nádcukor 2 ek