Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-tejszínhabos szelet

Csokis-tejszínhabos szelet
Csokis-tejszínhabos szelet
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, s egyszerre négyféle sütit sütöttem, ő volt az egyik. A készítés menetéről és a többiről találtok képeket még itt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk közbe hozzá 1 cs vanilin cukrot.
  2. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet, sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot.
  3. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt.
  4. Ha kivettük. egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.
  5. A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 ek porcukrot. A zselatint egy kis vízbe melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá.
  6. A margarint kikeverjük a porcukorral.
  7. Egy tábla csokit megolvasztunk mikróban 350 W-on 2 perc alatt, hozzákeverjük a margarint, egy kis tejszínhabot, valamint egy ek nutellát.
  8. Alufóliával kibélelünk egy kis sütőformát, s beleöntjük a csokit, s ráegyengetjük a maradék tejszínhabot.
  9. Befedjük egy réteg piskótával.
  10. Főzünk egy csokipudingot 3 dl tejből, 3 ek kristálycukorból, 1 cs étcsoki pudingból, egy fél ü rumaromából, és ráöntjük a piskótára. Végül befedjük egy réteg piskótával.
  11. Már csak annyi dolgunk van, hogy egy éjszakára betegyük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 100
elküldve: 9
receptkönyvben: 306
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos piskóta, csokikrémes sütemény, pudingos piskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nikok
Nikok Sun, 2017-01-15 14:47

Isteni lett! Az enyém fehér csokis pudingból és beleolvasztott fehér csokiból készült, mert nem volt itthon étcsoki pudingom. Illetve kettévágtam és nem 2x-re sütöttem meg a piskótá, a tejszínhabba, pedig kevertem 4 ek Amaretto likőrt. Ha valami jó csokisra vágyik az ember, akkor ezt meg kell sütnie! Kipróbálom majd étcsokival is! Köszi Mézi!

viola76
viola76 Sat, 2016-03-19 14:00

Kedves Mézi !

Nőnapra sütöttem meg ezt a finomságot ,mindenkinek nagyon ízlett . Húsvétra is elkészítem !!!

Habcsók Mézi
Habcsók Mézi / Habcsók Mézi Fri, 2012-08-17 17:23

Kedves Tibóka!
Ebből az adagból kétszer sült a piskóta, külön.
Majd egy kisebb , őzgerinc méretű tepsibe tettem a rétegeket.
Tehát, ha mondjuk két őzgerincbe szeretnéd, akkor én a 10. pontot, a pudingból csinálnék két adagot, a többit ketté lehet oszlatni, úgy is elég lesz!
Én kenyérsütő tepsivel dolgoztam kb 25*10*10 cm-essel.
Kellemes Sütizést, remélem nektek is tetszeni fog!

tibóka
tibóka Mon, 2012-08-20 08:12

Kedves "Mézi"!
Köszönöm válaszodat! Nagyon finom ez a sütemény!!

tibóka
tibóka Fri, 2012-08-17 16:42

Holnap meg is csinálom!!! Ez nagyon finom lehet. Vasárnapra pont vendégeket várok, ez fog lenni a desszert!:) Egy kérdésem lenne még, mekkora a tepsi amiben sütötted? Kétszer sütöttél piskótát, vagy ketté vágtad?

366
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 0.5 dl
margarin 50 g
porcukor 2 ek
habtejszín 200 ml
zselatin 2 ek
víz 3 ek
porcukor 3 ek
tej 3 dl
cukor 3 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
csokoládé 100 g
nutella 1 ek
rumaroma 12 ml