Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis tortácska

Csokis tortácska
Csokis tortácska
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piskótához a liszt egy részét étkezési keményítővel vagy darált dióval/mogyoróval is helyettesíthetjük. A csokis tejszínt ízesíthetjük kevés rummal vagy amarettóval is.   

 

hozzávalók / 4 adag

A piskótához:

A krémhez és a díszítéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez: A tortabevonót finomra aprítjuk. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tortabevonót, és felolvasztjuk benne. Hűlni hagyjuk, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. A piskótához: A tojásokat a vízzel és a sóval, kézi mixerrel habosra keverjük, apránként hozzádolgozzuk a cukrot és a vaníliacukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. Egy tepsit (18x18x5 cm) kevés vajjal kikenünk, és kevés liszttel kiszórunk. A tésztát a tepsibe simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Kivesszük, sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  4. A csokis tejszínt a habfixálóval, kézi mixerrel krémesre keverjük. A piskótából egy desszertgyűrűvel (7,5 cm átmérő) 4 kőrt szúrunk ki, és késsel vízszintesen elfelezzük.
  5. A krém felét elosztjuk a 4 alsó piskótalapra, elsimítjuk, mindegyikre egy felső lapot helyezünk, és enyhén rányomjuk. Kevés krémmel a tortácskák oldalát vékonyan megkenjük, a maradékot pedig kúpalakban a tortácskák tetejére kenjük.
  6. A tortácskákat kakaóporral és csokoládéforgáccsal megszórjuk, és egy-egy málnával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x18x5 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokitorta, mini torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

778
tojás 3 db
víz 3 ek
cukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 130 g
sütőpor 1.5 tk
habtejszín 400 ml
tortabevonó 150 g
habfixáló 1 csomag
csokoládéforgács 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 tk
málna 40 g