Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-túrós szelet

Csokis-túrós szelet
Csokis-túrós szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom. De tényleg!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Csokikrém

Túrókrém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta: a margarint habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval.
  2. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, belekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokit, végül a sütőporral összeszitált lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában megsütjük, teljesen kihűtjük, majd 2 lapba vágjuk.
  4. A túrókrém: a tejszínt felmelegítjük, épp csak annyira, hogy a beletördelt fehér csoki megolvadjon benne.
  5. Min. 4 órára hűtőbe tesszük. Ha teljesen lehűlt, kemény krémmé verjük. Ezzel egy időben a csokikrémhez is megolvasztunk 2 dl tejszínben 1 tábla csokit, 4 órára hűtőbe tesszük, kemény habbá verjük.
  6. A túrót habosra keverjük a cukorral, citromhéjjal, citromlével, hozzákeverjük a mascarponét, majd óvatosan a fehér csokis krémet is beleforgatjuk.
  7. Az első lapot megkenjük baracklekvárral, rátesszük a túrókrémet, erre a másik lapot, majd a csokikrém.
  8. A tetejét megszórjuk kakaóporral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 947
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokis süti, mascarponés süti, csokikrémes túrószelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1722
étcsokoládé 15 dkg
margarin 10 dkg
cukor 15 dkg
tojás 6 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
tehéntúró 25 dkg
mascarpone 15 dkg
habtejszín 2 dl
fehér csokoládé 10 dkg
cukor 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 3 ek