Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis végű diós kifli

Csokis végű diós kifli
Csokis végű diós kifli
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre az egyik gasztro magazinban. Különösen azért kedves számomra ez a süti, mert gyermekkoromban nagyon szerettema diós kiflit, főképp lagzikban jutottam hozzá e csemegéhez. És nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam a receptet, megsütöttem, és valóban az volt, amire gondoltam!

Karácsonyra mindig elkészítem azóta. Kb. 60 darab jön ki a tésztából.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót finomra ledaráljuk.
  2. A porcukorral előzőleg elvegyített lisztet átszitáljuk. Beleszórjuk a szódabikarbónát és a darált diót, majd hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint. Sima tésztává összedolgozzuk.
  3. A tésztát kifli alakú sütőformácskákba nyomkodjuk, majd a tepsikbe tesszük (a formákat ne töltsük meg teljesen!). Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A kifliket a formákból még melegen, óvatosan kiborítjuk, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
  4. Közben a durvára feldarabolt vagy kockákra tördelt tej bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk (1-2 evőkanál napraforgó olaj hozzáadásával), majd kissé hűlni hagyjuk. A kihűlt kiflik mindkét végét a folyékony bevonóba mártjuk.
  5. Rácson teljesen megszárítjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 31 349
elküldve: 9
receptkönyvben: 515
elkészítve: 20/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós patkó, diós-csokis holdacska

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

icuka700
icuka700 Sun, 2014-01-05 15:33

kipróbáltam,és nálunk nagyon tetszett mindenkinek.Furcsa volt,hogy nem kell bele tojás.Gondoltam egy próbát megér.Hát nagyon megérte a próbát.Januári szülinaposaim kérték,hogy süssek nekik ilyet a torta mellé.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2014-01-05 23:02

Nagyon örülök, hogy sikere volt Nálatok. Az öcsémnek is nagy kedvence, meg a gyerekeknek is, karácsonyra én is megsütöttem az idén is.

Manofalva
Manofalva Mon, 2012-01-30 17:46

Szia!
Köszi a gyors választ! Akkor még várok vele picit, mert meglepetés ajándéknak készülne, inkább nem most kockáztatok! :o))
De meg fogom próbálni, mert jól hangzik, és beszámolok hogy sikerült!
Köszi!
Üdv: Dóra

Manofalva
Manofalva Sun, 2012-01-29 18:11

Szia!
Nekem nincs ilyen sütőm. Ha összegyúrom, tudok belőle kifliket formálni, és úgy sima sütőben egymás mellé téve kisütni!
Köszi!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-01-29 23:29

Szia!
A kis formák nélkül nem próbáltam még soha, így teljes bizonysággal nem tudom azt mondani, hogy sikerülni fog. Amit kapunk massza elég lágy, nem tudom, hogy mennyire lehetne formázni. Ha megpróbálod, majd kérlek, számolj be róla, hogy sikerült-e a formák nélkül elkészíteni.
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2011-12-18 23:57

Nincs elírva, így szól a recept kedves Csaban! Egy hangyányival több az a mennyiség, amiről írtál, egészen pontosan 2,5 dkg-mal! Ha soknak találod bele, akkor csökkentheted a porcukor mennyiségét. Én nem találom túl édesnek így sem, de ízlések és pofonok!
Békés, boldog karácsonyt kívánok!
Anita

csaban
csaban Sun, 2011-12-18 23:36

En csak azon akadtam fel, hogy tobb porcukor kell a tesztajaba, mint liszt es dio egyutt ???

916
dió 12.5 dkg
finomliszt 10 dkg
porcukor 25 dkg
szódabikarbóna 0.5 tk
margarin 12.5 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek