Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis virágkosár torta

Csokis virágkosár torta
Csokis virágkosár torta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szülinapjára készült, sok-sok szeretettel!

hozzávalók / 12 adag

A cukorsziruphoz

A fondanthoz

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fondant elkészítését Pixie Pie receptje szerint csináltam, amely a Jépatojta van oldalán megtalálható. (Nekem ez vált be, csak az arányokat növeltem.) 2-3 nappal felhasználás előtt el lehet készíteni. A rózsákat és a leveleket  is megcsináltam előző nap, így a levegőn keményre száradtak. (Tojástartót lefedtem fóliával és abba állítottam őket felhasználásig.)
  2. A 8 tojássárgáját habosra verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. 
  3. A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összedolgozzuk a tojássárgás masszával.
  4. Kétfelé vesszük és tortaformában tűpróbáig sütjük.
  5. Mindkét piskótalapot kettévágjuk, így lesz 4 lapunk, amelyet megtöltünk és kidíszítünk a csokis krémmel.
  6. Krém: A pudingport a liszttel és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
  7. A porcukrot elkeverjük a margarinnal, kakaóval és a tejföllel, majd ezt összedolgozzuk a pudinggal. (Nekem így túl lágy lett a krém, ezért még tettem bele zselatint - ezt a csomagoláson található elkészítés szerint csináltam.)
  8. A krém egyébként Nosalty Tejkrém szeletje alapján készült, amely isteni finom! Ezúton is köszönöm! :)
  9. A legvégén pedig rátesszük a rózsákat és a leveleket, és kész is a virágkosár tortánk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 774
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicol

Mióta szakács: 2012.03.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

formatorta, csokoládétorta virágokkal, fondant virágos csokitorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evybaba0328
evybaba0328 Fri, 2012-07-27 19:26

Érdeklődnék hogy a torta oldalát hogy csináltad hogy olyan mint a kosár

Nicol
Nicol / Nicol Fri, 2012-07-27 20:06

Elôször megcsináltam a függôleges "vesszôket", kb. 1,5-2 cm-re egymástól. Utána a vízszinteseket úgy, hogy az elsô sorban csak minden második függôlegeset húztam át, majd a második sorban azokra a függôlegesekre húztam vízszinteset, amik elôzôleg kimaradtak. A harmadik sorban újra azokat a függôlegeseket húztam át, amit az elsô sorban...
Elsô olvasásra kicsit bonyolultnak tûnik, de csak így leírva az, gyakorlatban ha megcsinálod a függôleges "vesszôket", utána már adja magát a dolog... :)
Ja és hullámos végû díszítôcsôvel csináltam, bár a képen nem igazán látszik...

jomandi
jomandi Tue, 2012-06-12 20:39

Mor.!Szívesen meg is kóstolnám! Anyukád biztos nagyon örült neki!

jomandi
jomandi Mon, 2012-06-11 11:11

Nagyon ügyi vagy, nagyon tetszenek a torták. Nem cukrásznak születtél te véletlenül?! :)

Nicol
Nicol / Nicol Mon, 2012-06-04 08:49

Köszönöm szépen! Ezek az elsők, úgyhogy még azért van mit finomítani... :)

1302
cukor 20 dkg
víz 0.5 dl
méz 1 ek
zselatin 4 ek
víz 2 dl
teavaj 4 ek
cukorszirup 2 dl
porcukor 1.2 kg
ételfesték 4 csepp
cukor 40 dkg
tojás 8 db
víz 12 ek
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 4 ek
csokoládés pudingpor 4 tasak
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 l
margarin 25 dkg
porcukor 35 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tejföl 400 g
zselatin 20 g
víz 8 ek