Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-zabpelyhes szelet

Csokis-zabpelyhes szelet
Csokis-zabpelyhes szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csoki helyett tehetünk rá lekvárt is ízlés szerint... Kinek mi ízlik jobban! ;)

hozzávalók / 5 adag

A tetejére

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először összeállítjuk a tetejére kerülő morzsát: megolvasztjuk a vajat, majd először a zabpelyhet, majd a cukrot és a lisztet keverjük bele egy villával.
  2. Betesszük a hűtőbe, amíg a többi résszel elkészülünk. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kivajazunk és kiszórunk liszttel.
  3. A tésztához a lisztet, a sót, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, és összekeverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a tejfölt, és a villával enyhén felvert tojásokat. A tejfölös keveréket a liszthez öntjük, és alaposan összekeverjük.
  5. A tésztát a tepsibe öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Tetejére adagoljuk a lereszelt csokit, majd egy késsel kicsit összekeverjük a tészta felszínével.
  6. Egyenletesen a tetejére szórjuk a zabpelyhes morzsát, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 969
elküldve: 1
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-zabpelyhes süti, csokis zabpehelymorzsás szelet, zabpelyhes süti csokoládéval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
vaj 5 dkg
cukor 7.5 dkg
finomliszt 7.5 dkg
zabpehely 2.5 dkg
vaj 4 dkg
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
porcukor 12 dkg
sütőpor 1 kk
1 csipet
fahéj 1 csipet
tejföl 2 dl
csokoládé 15 dkg