Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiszív torta

Csokiszív torta
Csokiszív torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valentin napi ajándék, ami ráadásul ehető és nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

piskóta

külső

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra verjük a fél cukorral, majd a tojásfehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval.
  2. A lisztet, kakaóport és a sütőport beleszitáljuk a sárgájába, majd a fehérjét is hozzákeverjük, végül a piros színezővel beszínezzük.
  3. Alaposan elkeverjük, majd 22 cm-es formába tesszük. 180 fokon sütjük, amíg megemelkedik, majd visszacsökkentjük 160 fokra. Sütés után hűlni hagyjuk, majd lapokra vágjuk.

krém

  1. A mogyorót apróra daráljuk, majd összekeverjük az olvasztott csokival, lekvárral és cukorral. A cukor elhagyható, ha elég édes.
  2. A krémmel a lapokat betöltjük.

külső

  1. A szobahőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral, amíg jó krémes nem lesz, majd ízesítjük a kakaóval, és körbekenjük vele a tortát. Díszítjük saját ízlésünk szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 615
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Biszkvit

Mióta szakács: 2016.03.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

valentin napi torta, mogyorókrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

958
tojás 4 db
cukor 8 dkg
1 csipet
tönkölybúza liszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
ételfesték 2 kávéskanál
sütőpor 1 ek
meggylekvár 4 ek
étcsokoládé 30 g
földimogyoró 70 g
cukor 1 ek
cukorfondant 500 g
vaj 200 g
porcukor 200 g
cukrozatlan kakaópor 1 ek