Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiszuflé

Csokiszuflé
Csokiszuflé
22 perc / előkészület: 15 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legfontosabb, hogy pontosan mérjük ki a hozzávalókat, mert amilyen gyorsan el lehet készíteni, annál egyszerűbb elrontani.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a sóval.
  3. A felolvadt csokoládéhoz hozzákeverjük a tojássárgákat. Majd óvatosan, ügyelve arra, hogy ne törjön össze, hozzákeverjük a fehérjét is.
  4. Végül beleforgatjuk lisztet. 240 fokra melegítjük a sütőt. Majd a kész masszánkat kivajazott szufléformákba adagoljuk.
  5. A szufléformákat beletesszük egy ujjnyi vízzel felöntött, nagy tepsibe. 8 percig sütjük. Majd kivesszük, és 1-2 perc múlva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 102
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kapunics Gréta

Mióta szakács: 2018.03.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládészuflé, soufflé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
étcsokoládé 20 dkg
teavaj 5 dkg
finomliszt 8 dkg
tojás 5 db
1 csipet