Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokiszuflé Kata konyhájából

Csokiszuflé Kata konyhájából
Csokiszuflé Kata konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütési időt mindenkinek magának kell kitapasztalni, nekem is kb. negyedszerre sikerült olyanra, mint amilyen a képen. De megéri kísérletezni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Forrón tálalva, vanília fagyival (vagy vanília pudinggal) nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk.
  2. Mikor megolvadt, hozzákeverjük a tejet és a cukrot.
  3. Ha már csomómentes, hozzákeverjük a habosra felvert tojást. (Az egész tojást kell felverni "habosra", nem külön a fehérjét és külön a sárgáját.)
  4. Utána hozzákeverjük a lisztet, ezt is csomómentesre, sűrű, méz állagú kell hogy legyen a massza.
  5. A szufléformákat kivajazzuk, és körbehintjük kakaóval.
  6. Kb. háromnegyedig rakjuk a krémmel.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 9 percig sütjük, gázsütőben előmelegítve kb. 18 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 932
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kata

Mióta szakács: 2010.07.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejcsokis felfújt, csokoládés felfújt, tejcsokoládés szuflé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

478
tejcsokoládé 15 dkg
tojás 2 db
tej 0.5 dl
cukor 12 dkg
finomliszt 10 dkg
vaj 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek