Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 14.

Csokitorta 14.
Csokitorta 14.
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szülinapjára készítettem. Torta csak csokis lehet nálunk. Ez egy új piskótarecept, most sütöttem először. Itt találtam. Ezért nagyon féltem, hogy pont most nem fog sikerülni. Nem kell hozzá sütőpor. Hát eléggé aggódtam miatta. Hat tojásból sütöttem. A krém a jó öreg párizsi krém, még a Planétásból. Nagyon tömény, ezért tettem hozzá még tejszínhabot. A máz is nagyon egyszerű és elronthatatlan. A tetejét Dr. Oetker dekortollal készítettem. Még soha nem használtam, de most már örökös tag lesz a konyhámban.

hozzávalók / 6 adag

A kakaós piskótához (ahány tojásból sütjük a piskótát, annyival szorozzuk a mennyiséget!)

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Holland kakaópor. A Sparban nagyon olcsón lehet kapni saját márkást. Használjatok vajat margarin helyett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a kakaót összekeverjük a liszttel.
  2. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel fehéredésig verjük. Az utolsó pár percben hozzáöntjük a citromlevet vagy ecetet.
  3. Hozzászitáljuk a kakaós lisztet, az olajat, és kanállal óvatosan elkeverjük.
  4. Beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk a szélek felé úgy, hogy homorú formát kapjunk. 1-2 cm különbséggel.
  5. Megsütjük előmelegített sütőben.
  6. Ha kész, késsel körbevágjuk, és kiborítjuk. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, és visszafordítjuk.
  7. Háromfelé vágjuk.
  8. A krémhez a cukrot a tejszínnel felforraljuk, és kb. 7-8 percig főzzük.
  9. Beletesszük a vajat, erős lángon ismét felforraljuk, és a forrástól számítva 5-6 percig főzzük.
  10. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. Simára keverjük, és jól lehűtjük. Ha lehűlt, jó habosra keverjük.
  11. Végül hozzáadjuk a 2 dl habbá vert tejszínt, és összekeverjük.
  12. Megtöltjük a lapokat. A csokit lassú tűzön a napraforgó olajjal felolvasztjuk, majd ráöntjük a tortára.
  13. Tetszés szerint dekoráljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 720
elküldve: 2
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki torta, díszes csokoládétorta kakaós piskótából

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LukácsÁgnes
LukácsÁgnes Sun, 2014-09-14 16:53

Kedves ladybird!
Kipróbáltam a csokikrém receptedet és tökéletes! Már sokat kipróbáltam, finomak is voltak, de igazából mindig ezt kerestem! Gratulálok és köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-09-15 10:15

Én köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-05-02 07:24

Kedves pamelie,norci79,Mucóka,timeska!

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat! Éva

855
tojás 1 db
cukor 30 g
cukrozatlan kakaópor 5 g
finomliszt 30 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
citromlé 2 csepp
habtejszín 2 dl
cukor 20 dkg
vaj 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 4 ek