Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 16. - marcipánbevonattal

Csokitorta 16. - marcipánbevonattal
Csokitorta 16. - marcipánbevonattal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom 10. születésnapjára szerettem volna egy csokis, marcipános tortát, de nem találtam olyan receptet, ami igazán tetszett.
Sütöttem egy piskótát, és a fiókban talált pudingporokból elkészítettem a két krémet, lesz, ami lesz alapon. A végeredmény nagyon finom lett, a vendégsereg hölgy tagjai a receptet követelték, így gondoltam, más is megsütné próbaképpen.
Remélem nektek is ízleni fog! :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A csokikrémhez

A tejszínes krémhez

A bevonáshoz

ajánlat

Akár kezdő cukrászkodóknak is szívesen ajánlom, kevés a buktató, és egy igazán látványos, hatalmas torta lesz belőle. Aki pedig szeret díszíteni, az színezze a marcipánt kedvére, és alkosson szabadon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, kakaóval, sütőporral. A tojáshabbal váltakozva finoman hozzákeverjük a cukros tojássárgákhoz.
  3. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba)
  4. Amikor teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk.
  5. Amíg hűl a tortalap, elkészítjük a krémeket:
  6. A karamellás és étcsokis pudingport és a cukrot csomómentesen elkeverjük a hideg tejjel, beletördeljük a csokoládét, majd állandó kevergetés mellett készre főzzük. Vízfűrdőn kihűtjük, kevergetve, hogy ne bőrösödjön. Amikor kihűlt, lágy margarinnal kikeverjük.
  7. A tejszínízű pudingport és a cukrot kikeverjük, kevergetés mellett készre főzzük, vízfűrdőn kihűtjük, és kikeverjük lágy margarinnal.
  8. Az alsó lapot megkenjük a tejszínes krémmel, a közepére és a tetejére csokoládékrémet töltünk, az oldalát is ezzel vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük (lehet úgy is, hogy a kapcsos formába töltjük meg a lapokat, és így tesszük hűtőbe éjszakára, a maradék krémmel pedig másnap vonjuk be az oldalát).
  9. A marcipánt kinyújtjuk (porcukrot szórjunk alá, hogy ne tapadjon le), a tortaforma aljával ellenőrizzük a méretet, és ügyeljünk rá, hogy az oldala magasságát is számításba vegyük! A nyújtófa segítségével ráhelyezzük a tortára, és rásimogatjuk. (A porcukor maradványokat enyhén nedves kézzel letörölhetjük, és akkor a cukorrózsák, lepkék is könnyen ráragadnak a tortára). A díszítés innen már csak a fantáziánkon múlik! :)
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 170
elküldve: 10
receptkönyvben: 105
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ulicskaoti

Mióta szakács: 2011.03.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

marcipános torta, szülinapi csokitorta, pudingos csokoládétorta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Tue, 2012-01-31 09:51

Szia!
Gratulálok a tortához,nagyon szép!Hétvégén szeretném megsütni, az lenne a kérdésem, hogy a csokirétegnél /étcsokis puding,+étcsoki/,a sok csoki, nem nyomja el a karamell ízt?
Köszönöm
Hencsibaba

uoti
ulicskaoti / uoti Thu, 2012-02-02 10:00

Természetesen nem lesz annyira karamellás, mint csoki nélkül, de az a tapasztalatom, hogy a karamellás pudingnak önmagában sincs intenzív íze, krémbe keverve pedig szinte élvezhetetlen....
Ettől függetlenül nyugodtan kihagyhatod az étcsokit, ha úgy gondolod.
Ha csak karamellás krémre vágysz, akkor inkább próbálj egy sima karamellkrémet főzni bele (5 dl tejből és 5 púpozott ek lisztből "besamelt" főzni, 5 ek cukrot karamellizálni és belekeverni, és a margarinnal kikeverni).
De a recept szerinti krémnek nagy sikere volt a vendégek körében.
Remélem tudtam segíteni, és elégedett leszel. Sok sikert a sütéshez!!!!

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sun, 2012-02-05 17:24

Kedves uoti!

Tegnap megsütöttem a tortád a Férjem születésnapjára! Annyiban változtattam végül, hogy csak 1 tábla étcsokit tettem a krémbe. Atyaúristen milyen finom lett! Ez a torta vetekszik a profizmussal! Komolyan mondom! A csokis krémben,lehetett érezni a karamellt,mennyei párosítás. A tejszínes krém,pedig lágyította az intenzivitást! Röviden tökéletes torta!!! Isteni lett, és persze el is fogyott!
Még egyszer köszi és gratula!!!!!!
Hencisbaba

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Fri, 2012-02-03 08:55

Köszönöm szépen a gyors válaszodat! Bízom benned, a tapasztalatodban és a hozzászólásokban! Holnap megsütöm!!!!!
Köszi!
Hencsibaba

uoti
ulicskaoti / uoti Mon, 2012-01-23 19:23

köszönöm szépen a dicséreteket, remélem egyszer el is készítitek és sikere lesz :))

mnino43
mnino43 Sat, 2012-01-21 23:28

Kedves Ulicskaoti!
Hát ez valami észvesztően finom torta!!!!!! Ezer köszi a receptet, mindenki elájult tőle! Kislányom 4. szülinapjára csináltam, egy emeletes torta alsó része lett. Az biztos, hogy nem utoljára sütöttem ilyet!
A recept amúgy tökéletesen leírt, minden úgy van, ahogy mondod! Szuperjó!
üdv

uoti
ulicskaoti / uoti Wed, 2012-02-08 11:44

szia:)
véletlenül átsiklottam a hozzászólásodon, elnézést.
nagyon örülök,hogy tetszik a recept és jól is sikerült. a kislányodnak utólag is boldog születésnapot kívánok, neked pedig további jó sütögetést!

mnino43
mnino43 Wed, 2012-02-08 23:24

Köszi. Semmi gond. Szombaton megint ezt sütöm, már alig várom.... nyammmm!

uoti
ulicskaoti / uoti Mon, 2012-01-23 19:25

nagyon örülök,hogy jól sikerült a tortád! és köszönöm a kedves dicséretet, nagyon jól esik. további jó sütögetést.

uoti
ulicskaoti / uoti Tue, 2011-05-17 23:14

mindenkinek nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, nagyon kedvesek vagytok.
remélem ha kipróbáljátok,akkor elégedettek lesztek vele.....

cafika! a 3-szoros a marcipán elnevezése, nem a mennyiségre vonatkozik. természetesen csak 30 dkg szükséges a bevonathoz, de ha vastagabban szeretnéd, vagy úgy könnyebben boldogulsz a nyújtással , akkor tehetsz többet is!!!

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-05-18 15:17

kedves uoti,
köszi a gyors választ!!! még soha nem dolgoztam marcipánnal, sajnos nem értek hozzá, ezért kérdeztem. a szülinapi fő-torta előtt azt hiszem csinálok majd egy próba-tortát is, nehogy felsüljek vele. ez a mennyiség akkor elegendő a 26os torta formához, mint nálad is. nagyon szép a tortád, igazi profi vagy!!! ha az enyém negyede ilyen szép lenne, én már annak is örülnék :))
kellemes estét,
üdv. cafika

uoti
ulicskaoti / uoti Thu, 2011-05-19 20:36

kedves cafika!

egyáltalán nem vagyok profi, és marcipánnal bevont tortát még alig párat készítettem, de szerencsére könnyebben boldogultam vele, mint amire számítottam.
a mennyiség pont elég a 26-os formához, szép magas torta lesz a végeredmény.
a próbatorta nagyon jó ötlet,főleg a családtagok fogják értékelni, hogy két tortát ehetnek meg :))
sok sikert a sütéshez, és várom a beszámolót, hogy hogyan sikerült.
szép napot:oti

cafika
Cafika / cafika Tue, 2011-05-17 20:23

szia Ulicskaoti,
nagyon szép a torta!!!
lenne egy kérdésem is, a marcipánmassza 3x30 dkg, vagy 3x10 dkg?
hamarosan tortát sütök, és ez nagyon tetszik.
válaszodat előre is köszönöm,
üdv. Cafika

796
tojás 6 db
víz 6 ek
cukor 300 g
finomliszt 270 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 kávéskanál
karamellás pudingpor 2 tasak
csokoládés pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 20 dkg
porcukor 7 ek
tej 0.75 l
margarin 200 g
tejszínízű pudingpor 2 tasak
porcukor 4 ek
tej 0.5 l
margarin 150 g
marcipán 30 dkg