Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 20. - kávékrémes

Csokitorta 20. - kávékrémes
Csokitorta 20. - kávékrémes
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még anno, a 18. születésnapom közeledtével úgy döntöttem, hogy nem szeretnék tortát venni. Másokon nem szívesen kísérletezek, de magamon igen, így megsütöttem ezt. Több megrendelés is érkezett... ;)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk ketté. A fehérjéket verjük kemény habbá a sóval és a cukor egyharmadával. A tojássárgáját keverjük habosra a többi cukorral, majd a keményítőt és a sütő- és kakaóporral elkevert, átszitált lisztet adjuk hozzá, végül pedig a felvert fehérjét, és keverjük csomómentesre. A tortaformát vajazzuk, majd lisztezzük ki, öntsük bele a tésztát, és süssük meg.
  2. A krémhez a tejszínt öntsük lábosba, főzzük fel, majd adjuk hozzá a kávét, valamint az összetört csokoládét is, és kavargassuk, amíg teljesen fel nem olvad. Ezután hagyjuk kihűlni a masszát.
  3. A kész tortalapot csak akkor vegyük ki a formából, ha kihűlt, majd vízszintesen vágjuk fel 3 részre. Az alsóra kenjük rá a krém harmadát, aztán helyezzük rá a második lapot. Erre is vigyünk fel ugyanannyi krémet, végül fedjük be az egészet az utolsó tésztalappal, és tegyük be a sütit a hűtőbe, hogy a krém megszilárdulhasson.
  4. A tortát vonjuk be a maradék krémmel, és rakjuk vissza a hűtőbe. A kétféle tortabevonót külön-külön olvasszuk fel, és teljesen vonjuk be a sütit a fehér csokis mázzal. Ha ez megszilárdult, az étcsokoládésat is csorgassuk rá a süteményre.

  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Aliquis

Mióta szakács: 2011.05.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés-csokis torta, fehér és étcsokis torta kávékrémmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipszi
Csipszi Sun, 2013-10-06 18:44

Mekkora formában sütötted? Szeretném elkészíteni.Kösz!

hrubiak.vivien
Aliquis / hrubiak.vivien Sun, 2014-02-16 21:24

Sajnálom, nem kaptam értesítést, hogy írtál, de hátha valakinek még jól jön a válasz. Ha jól emlékszem, 26 cm-es formában sütöttem, de ezzel mindig bajban vagyok.

hrubiak.vivien
Aliquis / hrubiak.vivien Sun, 2014-02-16 21:23

Sajnálom, nem kaptam értesítést, hogy írtál, de hátha valakinek még jól jön a válasz. Ha jól emlékszem, 26 cm-es formában sütöttem, de ezzel mindig bajban vagyok.

745
tojás 6 db
1 csipet
cukor 150 g
finomliszt 100 g
étkezési keményítő 50 g
cukrozatlan kakaópor 20 g
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 500 ml
instant kávé 1 ek
étcsokoládé 250 g
fehér tortabevonó 200 g
tortabevonó 50 g