Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 3.

Csokitorta 3.
Csokitorta 3.
95 perc / előkészület: 45 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta keresek olyan csokikrémet, amire én emlékeztem a gyerekkoromból. Ezt pár éve nagy örömömre megtaláltam egy oldalon, egy "kezdő szakács munkássága" alatt.  Azóta csakis így készül nálam a csokitorta. Azóta már több rokonnak, ismerősnek ajándékba készítettem ilyet. Még egyszer sem küldték vissza, hogy megmaradt :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítjük a piskótát:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra (fehérre) keverjük, míg a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A cukros tojássárgájához felváltva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját, majd óvatosan belekeverjük a kakaóport.
  3. Az összekevert masszát kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése:


  1. A teavajat habosra keverjük a porcukorral.
  2. Közben gőz felett a lisztet, tejet, egész tojást sűrű krémmé főzzük. Ha kész, lehúzva a tűzről 1 tábla étcsokit beleteszünk, és jól elkeverjük.
  3. Ha teljesen kihűlt (ez nagyon fontos, mert különben összeesik a krém), habosra keverjük a cukros vajjal, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, így könnyebb formázni a krémet.

Összeállítjuk a tortát:


  1. Ha a krém megszilárdult, a 3 részre vágott tortakarikákat megtöltjük, kívül is bekenjük a krémmel, majd ugyanezzel a krémmel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 692
elküldve: 4
receptkönyvben: 154
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hagyományos csokitorta, csokitorta házilag

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

icuspeti
icuspeti Mon, 2012-02-27 16:57

finom lett nagyon az a baj hogy hamar el fogyott, a kolléganőmnek most péntekre fogok ilyent készíteni remélem ízleni fog neki

liebermarti
liebermarti Mon, 2011-06-13 10:58

 
Biztos velem van a baj. Csoki helyett kakaót tettem bele, így igazán csoki színe és íze lett. A krém tényleg kevés 1.5 dl tejből, de a másfélszereséből már jut krém a díszítésre is. Nem ez az igazi csokikrém, de azért köszönöm. Egynek elment.

liebermarti
liebermarti Sun, 2011-06-12 18:19

 Évek óta keresek valami normális csokikrém-receptet. Sokszor pórul jártam. De még ezt holnap megpróbálom. Ha lefolyik a krém, kukába dobom a laptopom.

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Sat, 2011-03-19 22:10

Szia presike

Nem igazán a csoki minőségétől,hanem a vajtól...vagy igazi rama margarint, vagy teavajat kell hozzá használni. Egyszer én is jártam hasonlóan vele, mint te...azt hittem sírva fakadok, a gyerekem szülinapjára lefolyt a tortáról a krém...kihajítottam és éjjel nekiláttam még egyszer...aztán függ a sárga krémtől, nagyon sűrűre kell főzni...és csak hidegen, teljesen kihűlve lehet összekeverni a vajjal, különben elolvadt, folyós lesz....remélem azért nem ment el teljesen a kedved tőle...ha egyszer rájön az ember a csínjára isteni finom és mutatós...most már nekem is sikerül mindig :)))...szép estét, üdv.
Kriszti

presike
presike Sat, 2011-03-19 21:50

Szia!
Életem első tortája volt,amit ráadásul szülinapra sütöttem.
Hát,nekem a krém teljesen más lett,mint a képen.Gondolom függ a csoki minőségétől is,de nekem sehogy sem akart megszilárdulni,pedig több órán át a hűtőben volt.Díszíteni egyáltalán nem tudtam,mert az egész lefolyt.
A tésztája viszont nagyon jó lett.
Nem vittem el a szülinapra,másnap vágtam fel,megettük,de sokkal jobbra számítottam...

Presike

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Sat, 2010-10-02 13:48

Szia :)...semmi gond...ha mégis úgy érzed, hogy kevés, csinálj egy fél adaggal több krémet. Remélem sikerrel jársz, szép napot,üdv
Kriszti

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Thu, 2010-09-30 21:13

Szia!

Nem elírás, lehet nem olvastad el figyelmesen, ezt még hozzá kell keverni a 25 dkb vajból és porcukorból kikevert krémhez, a kettő egyvelege lesz a kész krém

szép estét, üdv.
Kriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-01 11:56

Köszi a választ.Kipróbálom, csak amiket eddig csináltam recepteket, azokhoz mindig elég kevés volt a krém, a cukros-margarin ellenére is.Remélem ez lesz az igazi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-30 19:51

Szia!
Nagyon gusztusosan néz ki a torta.De ugye csak elírás, hogy a krémhez 1,5 dl tej kell?
Ha nem elírás akkor viszont nagyon kevés krém lesz belőle.

481
tojás 9 db
cukor 18 dkg
finomliszt 17 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
teavaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 1 db
tej 1.5 dl
étcsokoládé 10 dkg