Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 5. -emeletes

Csokitorta 5. -emeletes
Csokitorta 5. -emeletes
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csokoládétorta mindig osztatlan sikert arat. Egyáltalán nem édes, s nem nehéz sütemény. Talán egyetlen hibája, hogy előző nap már tudni kell, hogy másnap épp ilyet fogunk kívánni.
Egy piskótával is szoktam készíteni, amit 3 részre vágok, 1 liternyi tejszínnel - s arányosan a  hozzávalókkal - töltöm, a tetejét pedig csupán tiszta kakaóporral hintem. Nagyon ízléses úgy is, hogy látni, ahogy kiduzzad a finom krém a lapok közül.

hozzávalók / 12 adag

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket!

Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütést megelőző este egy edénybe beleöntjük a 2 l tejszínt, s beleszórjuk az összeaprított étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg barna színű tejszínt kapunk. Nem melegítjük addig, míg felforrna!!
  2. Miután kihűlt, éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. Másnap megsütjük a két piskótát, majd félretesszük hűlni.
  4. A hűtőből elővesszük az előző éjszaka készített csokoládés tejszínt, s átöntjük egy nagy keverőtálba. Felverjük úgy, ahogy a sima tejszínt szoktuk, s a végén hozzáadagoljuk a habfixálókat. (Vigyázzunk arra, hogy ha nem elég hideg a tejszín, akkor nem tudjuk felverni.)
  5. A piskótákat kettőbe vágjuk. A nagy piskótalapot vastagon töltjük, s felül is vastagon fedjük a csokoládés tejszínhabbal, valamint az oldalát is teljesen betakarjuk. Ezután a tetejére helyezzük a kisebbik piskótát, aminek az oldalát nem kenjük be a csokis habbal, csak középen töltjük, s a tetejét fedjük be.
  6. A tejszínhabport felverjük hideg tejjel s habfixálóval, majd ezzel takarjuk be teljesen az emeleti részt, hogy a csokis krém ne látsszon ki egyáltalán.
  7. Ezután díszítjük tovább étcsokoládéba mártott babapiskótával, valamint vékonyra vágott csokoládészeletekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 166
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

habos csokitorta, tejszínes csokoládétorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 19:35

Nagyon jól néz ki,sőt.....mennyei!Köszi szépen!Ahogy látom a receptek is, egyre több gesztenyés, meg csokis, meg kakaós édesség keletkezik a kezek alatt, mind arra hajaz, hogy közelednek az Ünnepek!!Hogy már töltött húsokról ne is beszéljünk!Szóval, hajrá jöjjön ez a csodatorta.:-) Éva-Anyóca

szuprit
szuprit Tue, 2010-06-22 19:14

Ez fantasztikusan néz ki! GYÖNYÖRŰ! Gratulálok! És biztosan nagyon finom is! Augusztusban lesz legközelebb alkalom, amire elkészíthetem:-) Már alig várom!!!!

1054
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 2 kk
tojás 2 db
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
sütőpor 1 kk
habtejszín 20 dl
étcsokoládé 40 dkg
habfixáló 5 csomag
snickers szelet 2 db
tejszínhab por 90 g
babapiskóta 40 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tej 3 dl