Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 9. - Nigella-féle rusztikus

Csokitorta 9. - Nigella-féle rusztikus
Csokitorta 9. - Nigella-féle rusztikus
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus csokitorta, telt, lágy és hihetetlenül krémes a tejföl miatt. Érdemes kipróbálni, csokitorta-kategóriában nálam number one! :)

hozzávalók / 10 adag

A tortához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortához valókat egy robotgéppel egyszerűen összekeverjük. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, mert így még finomabb és krémesebb a végeredmény.
  2. Ezután kivajazott formába öntjük a tészta felét (egyszerűbb két részletben sütni, mert nagyon nehéz szépen kettévágni), majd készre sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, félretesszük, és betesszük a másik felét. Amikor kész, félretesszük ezt is hűlni.
  3. Amíg hűlt, elkészítjük a krémet: gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal, majd ezt is kicsit lehűtjük.
  4. Ekkor hozzáadjuk a szirupot és a mézet.
  5. A porcukrot és a tejfölt is beleöntjük, robotgéppel összedolgozzuk Kicsit hagyjuk hűlni, hogy kenhető legyen.
  6. Ezután előkészítjük az első tortalapot. Ezt bevonjuk a krém harmadával.
  7. Óvatosan ráhelyezzük a másikat, majd bevonjuk az egész tortát.
  8. A tetejét saját készítésű marcipánvirágokkal díszíthetjük, közepébe cukorgyöngyöket tehetünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24-26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 572
elküldve: 9
receptkönyvben: 283
elkészítve: 24/26
Facebookon megjelent: -

szakács

johi

Mióta szakács: 2011.01.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, tejfölös tésztájú csokitorta marcipánvirágokkal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pszilv
pszilv / pszilv Fri, 2017-02-17 17:03

Köszönöm a receptet, nagyon jó lett a lap (csak azt sütöttem meg, és fehércsokis-mascarponés krém került bele, erdei gyümölcsökkel). Megjegyzés magamnak: a 26 cm-es formában két elég vékony lapot sütöttem ebből a megadott mennyiségből. Családi alkalomra célszerűbb másfélszeresen sütni legalább, és vagy két vastagabb lapot, vagy három vékonyat sütni. Egy jókora méretes tortához nem rossz duplán sem, négy lappal (mondjuk ha amúgy nem vaskos a töltelék).

henye boroszlan
henye boroszlan Tue, 2015-04-21 16:04

Finom lett a torta! A következő változtatásokat eszközöltem: 22 cm-es formában sütöttem, így minden gond nélkül ketté tudtam vágni a lapokat (aztán újra összeragasztottam őket meggylekvárral:-) ). A tésztába vaj helyett 120 g olajat tettem. A krémet csak FELE mennyiségű cukorral (150 g) készítettem, de így is nagyon tömény lett.(legközelebb simán keverek hozzá egy fél doboz mascarponét.)
Összességében sikere volt a tortának, máskor is megsütöm.

encsi.b
encsi.b Sat, 2014-09-20 13:15

Nagyon finom lett! Igazi csoki-bomba!
Mi a krémbe kevesebb cukrot tettünk, hogy kicsit jobban megmaradjon a csoki kesernyésebb, kakaósabb íze, de nagyon finom lett! A szirup helyett mézet tettünk, nem hiszem, hogy nagyban befolyásolta a végeredményt...
A piskóta önálló sütiként is valóban megállja a helyét!

márta66
márta66 Thu, 2013-11-28 20:14

1.3 ml???? dl nem???És a 30 dkg cukor borzasztó soknak tűnik. Köszönöm előre is a választ!M.

Lolli
Lolli / Lolli Mon, 2012-05-14 16:42

Szia!
Már egyszer megsütöttem ezt a tortát és régóta vadászom a receptet! Örülök, hogy megtaláltam, habár én sima joghurttal csináltam és azt a szirupot kihagytam, de szerintem isteni (főleg másnap) ! Tényleg kicsit tömény, de szerintem ettől különleges!
Üdv,
Lolli

Makka
Makka / Makka Wed, 2011-08-03 06:24

Megcsináltam, a torta alap rész isteni, mint egy jó brownie, önmagában is megállja a helyét! De a krém, fúh túl tömény, ráadásul a porcukor végig ropogott a fogam alatt, még másnap is így végül lekapartuk a krémet és csak a tésztát ettük. Viszont mostantól, ha bármilyen csoki tortát fogok csinálni többet nem lesz kakaós piskóta az alap csak is ez. Szóval nagy köszönet érte:)

ankica75
ankica75 Sat, 2011-07-02 14:12

Kislányom születésnapjára készítettem emeletes tortának és egyszerűen fantasztikusan sikerült! A vendégek nem győzték dicsérni a remekművet. Köszönöm a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2011-05-23 08:43

Kedves Forumokhoz! Az egy cukorszirup, ami nádcukorból készült. Lehet kapni mondjuk az Ázsia bt-ben, konzerves doboz szerűségben, Golden Lyle a neve, és zöld színű, oroszlán van rajta. Mrs Smith

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-02-28 04:12

Koszi, bar most a tejfol maradt ki :-))) Mindenesetre nagyon tetszik, majd hamarosan kiprobalom!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2011-02-27 20:28

Nem rossz, nem rossz... A krem olvasasanal egy kicsit elakadtam. Megolvasztod a csokit, vajat, hozzaadod a szirupot, mezet, cukrot es itt az 5. pont azt irja, hogy mehet hozza az olvasztott csoki es tejfol. Nem az olvasztott csokihoz adtad mar mindezt? Koszi a valaszt elore is.

638
finomliszt 20 dkg
porcukor 20 dkg
szódabikarbóna 1.5 kk
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
vaj 17.5 dkg
tojás 2 db
vanília kivonat 2 kávéskanál
görög joghurt 1.5 dl
porcukor 30 dkg
vaj 7.5 dkg
étcsokoládé 18 dkg
golden szirup 1 ek
méz 1 ek
görög joghurt 1.3 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
marcipán 10 dkg