Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta aszalt szilvával

Csokitorta aszalt szilvával
Csokitorta aszalt szilvával
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem csoki-bolond. De csak a keserű csokit imádja. Ezért ez a recept neki van kitalálva. Ez egy nagyon csokis, nem édes édesség ::))). A szilva pedig egy ráadás. Egyszerű elkészíteni. ( A megmaradt sárgájából pedig citrom krém -lemon curd készült, aminek meg a gyerek örült. Úgyhogy mindenki elégedett....)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nemcsak csoki-imádóknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát fél órára rumba vagy konyakba áztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. Kizsírozunk egy tortaformát.
  3. A kakaót, 140 g cukrot, vajat, vizet és csokoládét gőz fölött felolvasztunk. Kicsit hagyjuk kihűlni.
  4. Addig a fehérjét felverjük, kevesével hozzáadjuk a maradék cukrot.
  5. A lisztet elkeverjük a fahéjjal, és a hab tetejére rászitáljuk. Óvatosan elkeverjük.
  6. A végén hozzáadjuk a csokis keveréket.
  7. Beletesszük a formába, rárakjuk a szilvákat, és a maradék rummal (a szilváról maradt) kicsit meglocsoljuk.
  8. Kb. 30 percig sütjük.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk. (Én jobban szeretem édesített+pici fahéjjal bolondított tejföllel.)

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

vezsu

Mióta szakács: 2010.04.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokitorta rumos aszalt szilvával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

501
aszalt szilva 250 g
rum 1 dl
cukrozatlan kakaópor 20 g
étcsokoládé 100 g
vaj 50 g
víz 100 ml
cukor 170 g
finomliszt 80 g
fahéj 1 tk
tojásfehérje 4 db
tejszínhab 2 ek
vaj 1 ek