Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Nikóka konyhájából

Csokitorta Nikóka konyhájából
Csokitorta Nikóka konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legkedveltebb torta a családban!

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

ajánlat

Szülinapra, névnapra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot.
  2. Tortakarikában megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport a tejben a cukorral felfőzzük. Majd ha kihűlt, kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint és a kakaóport. Megtöltjük vele a tortát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
  4. Az olajjal felolvasztjuk a csokit, és a tetejét, oldalát is bevonjuk a tortának. Tetszés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 165
elküldve: 18
receptkönyvben: 143
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, csokikrémes torta, csokoládétorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kpepuss
kpepuss Tue, 2014-05-13 16:24

nagy sikere volt, én a krémet felturbóztam egy kis rumaromával.
annyi kérdésem lenne, hogy ha esetleg nagyobb piskótát szeretnék (gáztepsi méretűt) akkor nemes egyszerűséggel megduplázok mindent? (tudom, hogy van olyan süti aminél ez speciel nem működik és kétszer kell megcsinálni külön-külön, ezért kérdezem) vagy keresgéljek olyan receptet, ami nagyobb adagra szól?

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2014-05-13 21:09

Nagyon örülök hogy sikered volt vele,egészségetekre!Elég 7 db tojásból készíteni a piskótát,ez olyan vastag hogy félbelehet jól vágni!Ennek az összetételét megtalálod az emeletes tejszíntorta receptemnél.De ha nagyon vastag tésztát szeretnél duplázd meg nyugodtan az adagot!!!

szantoevi
Annnya / szantoevi Sun, 2013-11-10 14:22

Nekem a megadott módon sütés után konkrétan még nyers a közepe.. Alsó-felső sütésen még vissza kellett dugnom.

niko80
Nikóka / niko80 Thu, 2013-11-14 10:00

Ez így van ,mert a hőlégkeveréses sütőben előbb megsül,mint az alul felül sütésnél.Remélem ízlett,és örülök hogy elkészítette!

840
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 28 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 7 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 20 dkg
margarin 50 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 1 dl