Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta Timike konyhájából

Csokitorta Timike konyhájából
Csokitorta Timike konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez Anyukám kedvence. Ő tökéletesítette ezt a fantasztikus tortát. A csokoládé a lelke, és tényleg csak a legfinomabb étcsokit vegyétek hozzá.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük 4 ek cukorral, a sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A habba belekeverjük óvatosan a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport is.
  3. Sütőpapírral bélelt formában tűzpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Krém: a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, a puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadva a tojások sárgáját tovább habosítjuk, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét. A krémet pár órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Végül összeállítjuk a tortát. Megkenjük a lapokat a krémmel. Az oldalát is bevonjuk vele, leönthetjük még csokoládéval is. Ki hogy szereti díszíteni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 953
elküldve: 11
receptkönyvben: 180
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mennyei csokitorta, nagyon csokoládés torta, csokikrémes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timike85
Timike85 / Timike85 Sat, 2012-10-13 18:53

Lemértem: 35x24-es a tepsi, de le van vágva a széléből hogy szép négyzet alakú legyen. Ez van 3 részbe vágva és úgy megtöltve a krémmel.

Timike85
Timike85 / Timike85 Sat, 2012-09-08 18:33

Én nem szoktam a piskótába sütőport tenni sosem. A titka a kemény tojásfehérjehab és az hogy utána a tészta a legrövidebb időn belül a sütőbe kerüljön. Egyébként sütőpor nélkül nem is esik össze a piskóta sütés után. De ha valaki úgy szereti, tehet bele nyugodtan.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-06-11 09:08

Egyszerű és nagyszerű! Ügyes mama és lánya torta.:)
Üdv. Marcsi-Boszi

754
tojás 10 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 10 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 50 dkg
étcsokoládé 20 dkg
tojássárgája 8 db
porcukor 20 dkg