Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokival töltött aranygaluska

Csokival töltött aranygaluska
Csokival töltött aranygaluska
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól kapott receptből készült, de hogy más legyen, mint amit megszoktunk, megszórtam fahéjjal, és elrejtettem benne a csokikat :D.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejet, 1 kicsi kanál cukrot, az élesztőt megfuttatjuk.
  2. A cukrot kikeverjük a tojássárgával, majd hozzáadjuk a tejet, meg a sót, és a liszthez adjuk az összes hozzávalót.
  3. Hólyagosra dolgozzuk, majd mehet bele az olvasztott vaj. Kb. kétszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kivágjuk, majd kelesztjük egy picit ismét.
  5. Kikent tepsibe sorba rakjuk a tésztakarikákat, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros dióval, így rétegezzük, amíg van hozzá tésztánk.
  6. A felső sor tésztájába, minden kis pogácsába rakhatunk egy cikk csokit. Majd megszórhatjuk fahéjjal, diós cukorral.
  7. Lassan sütjük  a sütőben, míg aranybarna nem lesz a teteje.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 454
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis aranygaluska, csokis, diós-fahéjas aranygaluska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1100
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
tojássárgája 2 db
tej 3 dl
vaj 10 dkg
cukor 6 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
csokoládé 5 dkg
vaj 1 ek
dió 25 dkg
cukor 20 dkg
vaj 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint