Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládé és gyöngy cookie

Csokoládé és gyöngy cookie
Csokoládé és gyöngy cookie
19 perc / előkészület: 10 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi „mindenes”, amit bármikor, bármiért, gyorsan és egyszerűen lehet készíteni. Én mégis leginkább kétféle alkalomra szoktam sütni. Az egyik, ha valamelyik gyerek osztálykirándulásra megy. Finom is, édes is, tápláló is, hiszen csoki van benne, de nem maszatol és könnyen csomagolható. A másik alkalom a karácsony. Ilyenkor mindig van az asztalon egy tállal ebből a könnyű, omlós kis sütiből, amit kivétel nélkül mindenki, szeret!

www.sutigyar.hu

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tartsuk fémdobozban. Kb. 3 tucat lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a Rama-t és a cukrot egy nagy tálban.
  3. Keverjük habosra a tojással, adjuk hozzá az összes száraz hozzávalót, végül a csokoládé darabokat.
  4. Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak. Megszórhatjuk még fehér csokoládé darabokkal.
  5. Süssük 8-10 percig, vagy amíg világosbarnák nem lesznek.
  6. Hagyjuk a sütőlapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 068
elküldve: 11
receptkönyvben: 193
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Cookie Chef

Mióta szakács: 2013.02.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós keksz fehér csokival, kakaós korong, kakaós tallér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gentry
gentry Wed, 2013-04-10 10:22

Én is jártam már így. Az a trükkje, hogy a tésztának még lágynak kell lennie mikor kiveszed a sütőből nem szabad keményre sütni.

dori24
dori24 Mon, 2013-03-25 15:50

Elkészítettem ezt és a színes, drazséval díszített változatot is. Kukás-süti lett!!!! :-(
Mikor megsült kőkemény volt. Nem gáz - gondoltam - majd másnapra megpuhul dobozba zárva. Hát másnapra sem puhult meg. Fogékszeresek ne próbálják semmiképp, drága mulatság lenne! :-)

389
margarin 125 g
finomliszt 130 g
szódabikarbóna 0.5 tk
sütőpor 0.5 tk
cukor 150 g
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 45 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
fehér csokoládé 175 g