Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládé szuflé 4.

Csokoládé szuflé 4.
Csokoládé szuflé 4.
59 perc / előkészület: 45 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat törte Chéfünk a fejét, mi illhet édességként igazán egy kiadós vacsora után 2 pálinka közé, megpihentetve és egyben fel is frissítve a jóllakott bendőket.
Ki is találta, de az igazi receptet csak fejvesztés terhe mellett hajlandó elárulni, így egy hozzá közelítő másik specialitás receptjével kellett beérnünk.
Elkészítette, megkóstoltuk, isteni volt, alig bírtuk abbahagyni és persze kértünk még!
Bízunk benne, nem csak a február eleji Pálinka Vacsoránk vendégeinek fog ízleni, hanem otthon is többször felkerül majd a kívánságlistára :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Inyenceknek, pálinka barátoknak, csokiimádóknak, lelkes torkoskodóknak!
Mi csipkebogyó fagylalttal tálaltuk

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét vízgőz felett a vajjal finoman, apránként lágyra felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot.
  2. Ha beleolvadt a cukor, már szép selymesen, karcolás mentesen siklik a kanál, levesszük a tűzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
  3. Félretesszük egy picit, a maradék tojásfehérjét jó kemény habbá verjük fel, majd óvatosan hozzákeverem a csokoládés egyveleghez.
  4. Kezdjük előlmelegíteni a sütőt, 180 C° fok elég is lesz.
  5. Extra lágy mozdulatokkal az egészhez hozzászitáljuk a lisztet. Tényleg óvatosan, lágyan, mintha a legszebb téli álmunk hóesését imitálnánk!
  6. Kis, tűzálló, bögrényi formákat kerítünk, kivajazzuk, kilisztezzük őket, majd háromnegyedig töltjük a csokoládés masszákkal.
  7. 14 percre betesszük az előmelegített sütőbe. Tipp: a kis formákat egy nagyobb tálcára, sütőlapra tegyük, így ellenőrizni is könnyebben tudjuk őket és mikor kisültek, egyben kivehetők!
  8. Tálaláskor csipkebogyó fagylaltot adunk hozzá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 034
elküldve: 4
receptkönyvben: 149
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Varjúságok

Mióta szakács: 2011.01.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

csokiszuflé, csokoládéfelfújt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VakVarjú Chéf
Varjúságok / VakVarjú Chéf Thu, 2011-05-05 15:37

Egy jó hír mindenkinek:
Aki lemaradt az előző Pálinka Vacsoráról, most bepótolhatja!

Ismét Pálinka Vacsora a VakVarjú Pest Étteremben!
Dátum: 2011. május 18.
Vendégünk Szicsek János

Szemezgetés a vacsora menüjéből:

Medvehagymás házi pogácsa

Étvágygerjesztőnek hidegen
Joghurtos eper-rebarbara krémleves túróhabbal
Zöldfűszer bundás báránykaraj mentás újburgonyával "karalábéfőzelékkel"
Csokoládé sufflé levendulás eperfagylalttal

és sok-sok finom pálinka: szamóca, birs, feketeszeder, eper, vilmoskörte, szőlő, stb-stb ....

Várunk Mindenkit Szeretettel!

a VakVarjú Chéf és teljes csapata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 12:01

Hol lehet venni szuflé pohárkákat??

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 23:21

Vehetsz soufflé pohárkát a Butlersben (én ma vettem itt, de gyorsan fogynak, nagyon kelendő). Illetve a KIKA-ban is van többféle, illetve itt: www.kookta.hu

Donc
Donc Fri, 2011-02-04 22:26

Egy kérdés itt nem kell amolyan vízgőz filingbe az alsó nagyobb tepsibe vizet tenni ???

697
étcsokoládé 18 dkg
tojás 6 db
cukor 8 dkg
vaj 11 dkg
finomliszt 8 dkg