Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéba mártott keksz

Csokoládéba mártott keksz
Csokoládéba mártott keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepek előtt jóval elkészíthető, süteményes dobozba zárva sokáig eltartható.

hozzávalók / 4 adag

tészta

csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal.
  2. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
  3. Tojás, tejföl hozzáadásával tésztává gyúrjuk.
  4. 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  5. Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróvak kiszúrjuk a tésztát.
  6. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk a tésztát, tojásfehérjével megkenjük, földimogyoró forgácsot szórunk rá.
  7. 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsül.
  8. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a figurákat, nem teljesen, csak részben.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 545
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi aprósütemény, mártott keksz, félig mártott csokis keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1121
tönkölybúza liszt 35 dkg
cukor 13 dkg
vaj 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 6 g
tojássárgája 1 db
tejföl 5 dkg
földimogyoró 4 dkg
tojásfehérje 1 db
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek