Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládécsók

Csokoládécsók
Csokoládécsók
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept anyósom kézzel írt, megsárgult recepetfüzetéből való, a dátum 1935. A TV nézést, és a nylon zacskót már én írtam hozzá. A kekszre vonatkozóan is úgy szerepel, hogy omlós, vagy keményebb, aszerint kell tejjel kicsit meglocsolni.
Jó kis majszolnivaló csokiimádóknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet összetördeljük, kb körömnyi darabokra. Lehet TV nézés közben, mert aprólékos munka, de lehet nylon zacskóban elterítve, deszkán húsklopfolóval összetörni, ilyenkor azonban vigyázzunk,ne legyen prézli!
  2. Ha háztartási keksz, a tejjel meglocsoljuk, ha győri édes, akkor ez elmaradhat.
  3. A tojást kicsit felverjük, akkora lábosban, amiben majd a keksz is elfér, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló.
  4. A tojáshoz hozzáadjuk a cukrot, a vajat, a kakaót, és állandóan kevergetve lassú tűzön felforraljuk.
  5. A forró krémbe beleforgatjuk a kekszet, jól összekeverjük.
  6. Egy gáztepsire sütőpapírt teszünk, meghintjük kristálycukorral, majd két kanál segítségével a masszából halmokat rakunk.
  7. Szobahőmérsékleten kb. 5-6 óra alatt megszikkad.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 134
elküldve: 5
receptkönyvben: 296
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsó

Mióta szakács: 2010.01.28.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

csokoládés keksz, csokikupacok, kekszes csokihalmok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat Fri, 2013-11-08 11:55

Kedves Gerzsó!

Ki fogom próbálni a receptedet, keksz helyett, csokis nápolyival. Szerinted? Nagyon köszönöm az ötletet!:) Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Neked! Üdv.: Kata

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2011-03-07 19:07

Kedves Aemity!
Jól látod, nem kell sütni, csak várni, amíg megszikkad, és már nem ragad. Üdv. Zsóka néni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 13:49

Jó napot!

Ha jól látom nem kell sütni!? Vagy félreértettem??

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-08-24 00:16

Kedves NLynda!
Nem tudom, meggyel még nem csináltam, de ha kisérletező vagy, próbáld meg, és írd meg, hogy sikerült? Nagyon kiváncsi vagyok, mert a meggyet én is szeretem. De csak kevés meggyel próbálkozz, mert félő, hogy nem áll össze , nem szárad ki a massza. Várom az eredményt!
Üdvözöllek, szeretettel, Zsóka néni

NLynda
NLynda / NLynda Sun, 2010-08-22 16:23

Kedves Zsóka néni!!
Fantasztikusan hangzik..Egyik nap majd meglepem a párom vele..Imádja a csokit ^^ Köszönet a receptért,elmentettem :) Vajon ha meggyet is szeretnék bele,akkor azt csak úgy simán belekeverhetem?Nem kell semmin sem változtatni?(mondjuk több cukor??) (én nem csoki,hanem meggymániás vagyok,és magamnak is szeretnék kedvezni..^^) Előre is köszönöm...
Lynda

744
tojás 2 db
cukor 25 dkg
vaj 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
háztartási keksz 25 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 ek