Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal

Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal
Csokoládéfelfújt chilis narancsconfittal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi menü elsöprő sikert aratott desszertje.:)

hozzávalók / 6 adag

A csokifelfújthoz

A narancsconfithoz

ajánlat

A csokit fűszerezhetjük például: csillagánizzsal, kardamommal, fahéjjal vagy chilivel (ez utóbbi esetben már nem célszerű a narancsconfitba is tenni).
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
  2. A csokoládét gyöngyöző vízfürdő felett a vajjal felolvasztjuk, majd (kb. 40 fok) kissé hagyjuk kihűlni, és elkeverjük a tojásos masszával.
  3. A végén a lisztet is beleszórjuk egy csipet só kíséretében. Formába töltjük, optimális esetben 6-7 darabra elegendő.
  4. 180 fokos sütőben, vízgőz mellett 8-10 perc alatt kész. Tipp: ha rugalmas, de enyhén ellenálló a tészta teteje (érzünk egy 1,5 centis keménységet) elértük a kívánt hatást.

Naracsconfit elkészítése:

  1. A narancs levét a cukorral, a narancs héjával és a chilivel szirupos állagúra sűrítjük.
  2. A végén a filéket fél perc alatt átforgatjuk  a szirupban, és a csokoládé csoda mellé tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 170
elküldve: 1
receptkönyvben: 206
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládészuflé chilis narancssal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsanna
Mazsanna Sat, 2012-02-18 12:07

Én is elkészítettem és finom lett nagyon! :-) Igaz, nekem egy kicsit "nehéz" volt, de a páromnak ízlett. Ez volt életem első szufléja! A szintén kezdőknek mondom, hogy nem kell túl sok vizet önteni a tepsibe, mert történhetnek kisebb malőrök ... (Én így jártam, de végeredményben csak kettő db veszett kárba :D) Hagyományos gázsütőben sütöttem kicsi lángon, így kb. 20-25 perc kellett neki.
Köszönöm a receptet :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-05 23:00

Én azt szeretném kérdezni, hogy a formából hogy kell kivenni a kész felfújtat?

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2011-12-01 22:49

egyszerűen ki kell borítani, ha megfelelően van kilisztezve és kivajazva nem lesz gond:)

huppancs
Angela / huppancs Sun, 2011-01-09 13:26

Szia Swed,

a legalsó részre (a sütőben), vagy az aljára beteszel egy tepsi vizet. Egy felette lévő rácsra teszed, a kis formákat. Persze, csak akkor ha már látod hogy a 200fokos sütőben gőzölögni kezd a víz.
:)

swed
swed / swed Sat, 2011-01-08 23:11

Kedves Huppancs!

Nagyon-nagyon tetszik a recept, de kis segítségre lenne szükségem...hogy kell "vízgőz mellett" sütni? Betegyek a sütőbe egy tepsi vizet, vagy hogy? :) Előre is köszi a választ! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-12-18 22:25

Ez mesésen néz ki, és szerintem mesés lehet az íze, főleg ilyenkor karácsonytájt kívánja az ilyen csodát az ember lánya. :-)))Szép hétvégét!Éva-Anyóca

538
tojás 4 db
tojássárgája 1 db
csokoládé 225 g
vaj 115 g
finomliszt 2 evőkanál
cukor 100 g
0 ízlés szerint
narancslé 2 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
narancs 1 db
chili 0.5 db
cukor 4 ek