Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékehely pirított földimogyoróval

Csokoládékehely pirított földimogyoróval
Csokoládékehely pirított földimogyoróval
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a karácsonyi kívánság a romantikus vacsorához!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a földimogyorót és felaprítjuk. Egyszerűen serpenyőbe szórva megpirítjuk.
  2. Felfőzzük a tejszínt, ha kész, levesszük a tűzhelyről.
  3. Míg pihen a tejszín, a tejcsokoládét felaprózzuk, majd gőzfürdőben kevergetve éppen csak megolvasztjuk (nem baj, ha marad benne egy-két szilárdabb darab).
  4. A kissé kihűlt tejszínt apránként adagoljuk folyamatos keverés mellett a folyós csokoládéhoz.
  5. Ezután a vaj következik, melyet csomómentesen elkeverünk a tejszínes csokikrémben.
  6. A (lehetőleg (különlegesebb) talpas) pohárba elsőként néhány csipetnyi aprózott-pirított földimogyórót szórunk, majd felöntjük a csokikeverékkel, és a végén egy ismételt mogyorószórással fejezzük be a csokoládékelyhet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 804
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

taxisofőr

Mióta szakács: 2012.12.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoki ganache, tejszínes csokikrém, csokis pohárkrém pörkölt mogyoróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

545
földimogyoró 10 dkg
habtejszín 2.5 dl
tejcsokoládé 30 dkg
vaj 5 dkg