Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrém 3.

Csokoládékrém 3.
Csokoládékrém 3.
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisebb pánikba estem, amikor felfedeztem, hogy a rendes heti palacsintázáshoz nincs itthon Nutella, viszont kedvem meg nem volt se boltba menni, se pénzt kiadni érte, ezért utánanéztem a neten egy pár csokoládéreceptnek, és azok alapján összedobtam ezt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hűtőben tárolva, a Nutellához hasonlóan elég kemény állagot vesz fel, de én a biztonság kedvéért ott tartom. Felhasználás előtt egy 15-20 perccel vegyük ki a hűtőből, és máris kenhető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, a kakaóport, a porcukrot, a tojást és a rumot kikeverjük.
  2. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, majd habverő segítségével gyorsan belekeverjük a masszába, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 43 351
elküldve: 4
receptkönyvben: 256
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

thesmilingone

Mióta szakács: 2011.05.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrém, csokikrém házilag, csokoládés krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rucerka
rucerka Thu, 2012-03-22 18:00

Köszi a receptet, de nem tudom, Én értem-e félre...a tojás nyers ??? Vagyis gondolom nem főve rakod bele, és csak a csoki van gőz fölött olvasztva, így gondolom igen.
Így meddig tudod eltartani?

732
margarin 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
cukor 20 dkg
tojás 1 db
rum 1 ek
csokoládé 5 dkg