Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrémes sütemény

Csokoládékrémes sütemény
Csokoládékrémes sütemény
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Kisfiaim imádják a kakaós süteményeket. Ez  a sütemény egyike a jómagam álltal kigyakorolt ......  A krém saját elképzelésem alapján született. Egyszerü és gyorsan ekészíthetö! Nem ismerem a Mo tejszínek minöségét. Látom nagyon sok receptben a habfixáló használatát. Én soha nem használtam habfixálot. Ha valaki úgy érzi, hogy a jobb minöség elérése érdekében szükség van erre, nyugodtan lehet azt is használni.
 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olvasztott vajat a vízzel összefőzzük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük.
  3. A lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot és sütőport összekeverjük, majd a felvert cukros tojáshoz óvatosan hozzákeverjük, közben apránként a vizes vajat is hozzáadagoljuk.
  4. Kivajazott és lisztezett sütőedénybe sütjük.
  5. A töltelékhez a tejszínt, a kakaót, a cukrot összevegyítjük, és kemény habbá verjük.
  6. A süteményt vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3-val. A fentmaradt töltelékkel bevonjuk, és tortadarával díszítjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 30x38 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 17 156
elküldve: 2
receptkönyvben: 223
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes kocka, csokoládés szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadmacska5
vadmacska5 Thu, 2012-02-16 18:39

Délután láttam egy étcsoki-tejszínes receptedet,de most nem találo. Mindegy.Csak azt szeretném kérdezni,hogy nem próbáltad-e a lehűtött tejszín-étcsoki keveréket habfixálóval felverni habnak?
Sokkal krémesebb és hmmm finomabb .
Egyébként imádom a receptjeidet!

Gyöngyi-22
Gyöngyi-22 Mon, 2011-11-21 09:23

Hétvégén megsütöttem, finom lett és nagyon gyorsan el is fogyott. Köszi a receptet!

1218
tojás 2 db
cukor 270 g
vaj 150 g
víz 2 dl
finomliszt 210 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál
sütőpor 2 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
habtejszín 5 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
cukor 3 ek