Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládéleves

Csokoládéleves
Csokoládéleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Alsószopori Nagy Ferencné 20. század eleji Dunántúli szakácskönyvéből. Tulajdonképpen olyan, mint egy csokis madártej.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokoládéleves a Dunántúli szakácskönyvből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit a 6 dl tejben lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.
  2. Közben a 3 dl víz és 3 dl tej keverékét felforraljuk, és kanállal beleszaggatjuk a cukorral keményre vert tojáshabot. Főzhetjük csak tejben vagy csak vízben is, ahogy jobban tetszik. Ha szükséges, több részletben főzzük ki, de ne zsúfoljuk nagyon össze a habot, mert összetörhet.
  3. Bő 5 percig főzzük a galuskákat meg-megforgatva, majd lecsöpögtetés után átszedjük a csokiba.
  4. Forrón és behűtve is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 746
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forrócsoki habgaluskával, csokis madártej

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
étcsokoládé 10 dkg
tej 6 dl
tojásfehérje 3 db
cukor 2 dkg
víz 4 dl
tej 3 dl