Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-aszalt szilvás falatok

Csokoládés-aszalt szilvás falatok
Csokoládés-aszalt szilvás falatok
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha magazinban találtam a receptet. Aszalt sárgabarackkal is nagyon finom, azt is ugyanúgy rumba áztathatjuk.
Nekem személy szerint nagyon bejött, olyan piskóta tallér feeling, csak annál is finomabb :)
Kb. 22 darab lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehet érdemes belőle dupla adagot készíteni, 2-3 napig simán eltartható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott vajat elmorzsoljuk a sóval és a kétféle cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 15 percre hűtőbe rakjuk.
  2. Egy lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd 4cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a korongokat és 190-200 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki!
  4. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, rumba áztatjuk, majd ha magába szívta, a megsült korongokra halmozzuk.
  5. A csokit felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütiket, tetejükre vágott mandulát szórunk.
 
 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 360
elküldve: 18
receptkönyvben: 855
elkészítve: 24/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis-szilvás süti

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reni999
Reni999 Sun, 2015-12-20 10:46

Szia, kb mennyi ideig all el a keksz? Ha kedden allok neki csinalni ( tobb sutit is tervezek sutni es be kell osztanom az idomet), akkor el all egy hetig? koszonom, Reni

alanyuszi
alanyuszi Fri, 2015-11-27 21:56

szia, meg tudnád írni, kérlek, hogy kb. mennyi ideig tárolható a keksz? :)

PorondMester
PorondMester Tue, 2013-06-11 12:36

ha friss gyümölcsöt használnék rumba áztatva, hasonló lenne az eredmény? :)

mirthill
mirthill Fri, 2012-12-28 21:16

Nagyon jól néz ki a keksz. Ajándékba készítettem karácsonyra. Azt hiszem picit vékonyabbra nyújtottam a kelleténél, így inkább ropogós lett, de mindenki dicsérte így is! Köszi a receptet!

3masmama
3masmama Tue, 2012-12-18 19:24

Most lettem vele kész. Mivel nagyon jók a hozzászólások, rögtön dupla adaggal kezdtem. Annyit változtattam rajta, hogy aszalt vörösáfonyát raktam rá, mert épp az volt itthon. Nagyon finom lett, nagyon jó recept. Köszönöm.

zeparr
zeparr Wed, 2012-01-18 10:50

Ja, és külön öröm, hogy se tej, se tojás nincs benne, a családom ugyanis tele van allergiásokkal. Köszönet érte!

zeparr
zeparr Wed, 2012-01-18 10:49

Kedves Samy!
Köszönöm szépen a receptet! Nagyon finom lett, bár a készítése közben elgondolkodtam, hogy biztosan 4cm-es szaggatót kell-e használni, mert így tényleg csak apró falatkák lettek. (Legalábbis nem hasonlítottak a képre.) Mivel nem volt itthon étcsokim, magam készítettem csokibevonót. A lényeg azonban, hogy mindenkinek nagyon ízlett, a férjem meg is kért, hogy dugjam el előle, különben megeszi mind.
Üdv:
zeparr

Samy
Samy / Samy Wed, 2012-02-08 21:58

Örülök, hogy ízlett :) Legközelebb próbáld ki nagyobbal, baja nem lehet :) Üdv, Samy

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Fri, 2010-10-29 17:01

Hát annyira csábított, hogy nekifogtam:))a tésztájával megküzdöttem,mert sehogy se akart összeállni.Így aztán egy tojást ütöttem bele.A végeredmény :CSODÁSSSSSSSSSS...megérte!!!Köszi a receptet:))

Samy
Samy / Samy Sat, 2010-10-30 22:19

Nagyon örülök neki, hogy ízlett! Szívesen! :) Minap én is megküzdöttem a tésztával, az első könnyebben ment, de a tojássárgája jó ötlet ;) Üdv, Samy

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2010-10-28 17:01

Kedves Samy! Tegnap este csodáltam meg ezt a szépséget a blogodon a lányommal együtt, mindketten beleszerettünk! :-) Gyorsan be is teszem mostmár a receptkönyvembe. :-) Üdv: Éva

Samy
Samy / Samy Thu, 2010-10-28 20:34

Kedves Éva! Örülök! Én annyiszor láttam ma, hogy hazajöttem és gyorsan megcsináltam :))) Már csak azt várom, hogy megdermedjen rajt a csoki :D Remélem nektek is ízleni fog! Üdv, Samy

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2010-10-28 21:34

Kedves Samy!A több ezer itt csodálatos édesség mellett azt hinném hogy nincs új a nap alatt.Te mégis előállsz szebbnél szebb és finomabbnál finomabb receptekkel.No és gyönyörű fotókkal.Örülök hogy ezeket én is láthatom és remélem lesz alkalmam kipróbálni is.Köszönöm.Bogi

Samy
Samy / Samy Fri, 2010-10-29 10:46

Kedves Bogi! Köszönöm a dicsérő szavakat :), én csak próbálok számomra jópofa recepteket kipróbálni, no meg szépen lefotózni, és örülök ha ezek nektek is tetszenek :) Puszi! Samy

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2010-10-28 15:31

kedves Samy!
nagyon-nagyon kösziiiiiiiiiii!!!!!!!!!! ez tisztára olyan, mint az a bizonyos piskótatallér... de legalább tudom, hogy mi van benne.
még egyszer köszi, és még sok ilyen szuper receptet!
üdv,
toma

Samy
Samy / Samy Thu, 2010-10-28 16:23

Kedves Toma! Nagyon szívesen! Én is pont így örültem mikor rátaláltam ;) Alig várom, hogy hazaérjek és megcsináljam megint ;) Rajt leszek az ügyön! Üdv, Samy

697
margarin 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 4 dkg
1 csipet
finomliszt 12 dkg
aszalt szilva 18 dkg
rum 2 ek
étcsokoládé 15 dkg
mandula 5 dkg