Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés babapiskótás őzgerinc

Csokoládés babapiskótás őzgerinc
Csokoládés babapiskótás őzgerinc
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint tőlem egy gyors finom desszert, tudom ajánlani.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 cs babapiskóta
  • 1 kis cs mazsola
  • 2 cs csokoládés pudingpor
  • 2 ek kakaó
  • fél margarin
  • 15 dkg apróra vágott dió
  • 3 db sport szelet csokoládé, apróra vágva
  • 6 dl tej
  • 4 ek cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a fél margarint; a pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el.
  2. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, ha kicsit hűlt, keverjük el benne a kakaót.
  3. Béleljünk ki egy őzgerincformát sütőpapírral.
  4. A krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a diót és sport szelet csokoládét és az összetört babapiskótát.
  5. Annyi babapiskótát hagyunk ki, ami elég a befedéshez.
  6. A masszát öntsük bele az őzgerinc formába, és fedjük be babapiskótával.
  7. Másnapig hűtőben tartjuk, kiborítjuk egy tányérra, és lehúzzuk róla a papírt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 106 725
elküldve: 158
receptkönyvben: 1 442
elkészítve: 50/63
Facebookon megjelent: 4

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őzgerinc süti, pudingos babapiskótás süti, csokis őzgerinc

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Záporvirág
Záporvirág Sun, 2014-09-14 21:18

Nekem sajnos nem sikerult: nem szilardult meg, igy kanallal kellett ennunk. Izre finom volt. Mar a puding keszitesekor lattam, hogy eleg lagy, de biztam benne, hogy a hutoben teljesen megszilardul. Nem szilardult meg...

FehérKriszta
FehérKriszta Tue, 2014-05-20 21:30

Kedves Györgyi! Mi az, hogy fél margarin? Számomra kissé pontatlan. Mégis mennyinek a fele? Köszi!

Vica80
Vica80 Fri, 2014-02-21 16:39

Köszönöm szépen,akkor most meg is kezdjük,mert apa már türelmetlen :)

Vica80
Vica80 Fri, 2014-02-21 13:23

Megcsináltam,kb. fél órája lettem kész vele,mazsit én sem tettem bele,mert lánykáim nem szeretik!Egykérdésem viszont lenne:mennyi a minimum idő mire megdermed?csak mert a hűtőm nem épp nagy,eldugni nem tudtam,viszont kis családom,ha nasit lát rögtön "rácuppan" :),tehát esetleg ma este már fogyasztható?köszönöm

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-06-06 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Horváth Lászlóné
Horváth Lászlóné Wed, 2013-06-05 20:36

Én úgy csinálnám a pudingot megfőzöm melegen bele a margarint és a cukrot mind kettő el olvad benn és a végeredmény ugyan az csak így egyszerűbb.

Anikó Mária
Anikó Mária Thu, 2014-05-22 11:30

Én is úgy szoktam,már eleve a pudinggal beleteszem a rázókába a cukrot,és mielőtt bőrősödni kezdene a puding bele a margarint vagy vajat ,fólia rá és ha kihült habosra keverem .

iberenyi
iberenyi Wed, 2013-06-05 18:30

Nem egészen értem az 1. és a 2. pontot :)
Hogyan? A margarint a tejbe, aztán a tejbe a pudingport?
Ha lehetne kicsit világosabban a sorrendet!
Köszi

kgyorgyi1968
GyörgyiKonyhája / kgyorgyi1968 Wed, 2013-06-05 19:20

A hideg tejbe bele tesszük a margarint,feltesszük a gázra. Kevés tejben cukorral elkeverjük a pudingport csomó mentesre, majd bele öntjük a hideg tejbe.Lassú tűzön folytonos kevergetés melett
sűrű krémet főzünk belőle, a margarin teljesen felfog benne olvadni. Köszönöm

raczne77
raczne77 Wed, 2013-06-05 14:15

Csak egy tipp. Tejszínes,vagy vanilia pudinggal elkészitve. A főzés végén még melegen 1-2 tábla fehér, vagy étcsokit teszünk bele. Attól függ hogy ki milyen ízt kedvel. De akár lehet mind 2 változatott elkésziteni,és rétegezni.