Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés banánkenyér Évi nénitől

Csokoládés banánkenyér Évi nénitől
Csokoládés banánkenyér Évi nénitől
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy hangulat volt. Költözésem fáradalmait enyhíteni, megédesíteni.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A banánokat meghámozzuk, robotgépben összetörjük. A pisztácia és az áfonya kivételével mindent hozzáteszünk, és homogén masszává keverjük.
  2. Végül beleforgatjuk a pisztáciát és az áfonyát is.
  3. Kiolajozott, lisztezett kuglófformába öntjük, kicsit odaütögetjük a pulthoz, hogy egyenletesen terüljön el.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk.

Máz

  1. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a süteményre csorgatjuk. (Előtte érdemes sütőpapírt vagy szalvétát a süti szélei alá csúsztatni, mert akkor nem csúfítjuk el a tányért csokoládéfoltokkal).
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 607
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós kuglóf, csokimázas gyümölcskenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
banán 3 közepes db
tojás 3 db
szőlőmagolaj 0.5 dl
tönkölybúza liszt 20 dkg
gyümölcscukor 5 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
1 csipet
vörösáfonya 5 dkg
pisztácia 5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
étcsokoládé 5 dkg
vaj 1 ek