Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-banános tekercs

Csokoládés-banános tekercs
Csokoládés-banános tekercs
60 perc / előkészület: 45 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagymamám régi receptje, amit gyakran készít, így illett nekem is megsütni. Hívják elefántkönnycseppnek is, de most ragaszkodnék az ő elnevezéséhez. Az egyik legfinomabb sütemény. Kimondottan egyszerű elkészíteni. Ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 8 adag

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport, a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30x40) simítjuk, és pár perc alatt megsütjük. Látni fogjuk, ha megsült.
  3. A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük. A tésztához most egy 30x40 cm-es tepsit használtam, így látható a képen, azonban, ha vastagabb tésztát és krémet szeretnénk, készíthetjük kisebb tepsiben is.

Krém

  1. A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.
  3. A krémet (lemérve) két felé osztjuk, az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport keverünk.

Összeállítás

  1. A világos krémet egyenletesen a tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok két-két végét levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni a közepüket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.
  2. Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan a süteményre húzzuk.
  3. A nagymamám szerint egy éjszaka hűtőszekrényben jót tesz neki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

elefántkönnycsepp, csokoládés elefántkönnycsepp, banános elefántkönnycsepp, elefántkönny, banános tekercs, csokoládés tekercs, banános piskótatekercs, banános pudingos tekercs, elefántkönnycsepp főzött krémmel, elefántkönnycsepp sütemény,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiralylany
kiralylany Wed, 2019-05-08 15:42

Kedves NapsütötteVidékünkön!
Tetszik a recept, de a leírás alapján úgy gondolom a hozzávalóknál a krémnél kimaradt a puding.
Pontosítanád kérlek?
Köszönöm szépen

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2019-05-08 19:57

Szia!

Nem maradt ki.
A tojást, a tejet, a lisztet kell elkeverni, sűrűre főzni - ez lesz a puding.
Bátran készítsd el, mert nagyon finom. Írd majd meg, hogy ízlett!

NapsütötteVidékünkön

467
tojás 6 db
porcukor 120 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
csokoládés pudingpor 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
tej 200 ml
finomliszt 2 ek
margarin 200 g
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 20 g
banán 2 nagy db
étcsokoládé 50 g