Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés créme brulée

Csokoládés créme brulée
Csokoládés créme brulée
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok tejszín valódi kalóriabombává teszi ezt a desszertet. De nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt felfőzzük. A csokoládét apróra vágjuk, és a tejszínben felolvasztjuk.
  2. A tojássárgákat a 100 g cukorral krémesre keverjük, majd a forró csokoládés-tejszínt apránként hozzákeverjük.
  3. A masszát 6 hőálló edénykében (kb. 150 ml űrtartalom) töltjük.
  4. Az edénykéket egy tepsibe rakjuk, annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a formák feléig érjen. Előmelegített sütőbe toljuk, és gőzöljük.
  5. Kivesszük, hűlni hagyjuk és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás előtt megszórjuk a maradék cukorral, majd egy karamellizáló pisztollyal aranybarnára karamellizáljuk.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis créme brulée, csokis égetett krém, csokoládés katalán krém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Tue, 2013-10-01 17:38

Szimpatikus, nekem 12 db kellene, másba nem lehet, csak ilyenbe? Pl. egy nagyon jénaiba?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2013-10-02 12:38

Szia. En igazabol a kicsibe szeretem, de meglehet egy nagyobb, de ne tul magas jenaiba is, hogy minel több legyen es mindenkinek jusson a finom ropogos karamellböl.

502
habtejszín 600 ml
tojássárgája 6 db
cukor 100 g
tejcsokoládé 70 g
cukor 6 teáskanál