Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés édesség Eperkétől

Csokoládés édesség Eperkétől
Csokoládés édesség Eperkétől
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Nigella Lawson műsorában láttam. Gyorsan lekörmöltem, és kipróbáltam.

Legnagyobb meglepetésemre elsőre sikerült. Nem gondoltam, hogy minden adat pontos, és jól lett leírva. Lám mégis.

Csoki imádóknak ajánlom. Gyorsan kész, és fantasztikusan finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat és a csokit vízgőz fölött vagy mikróban (450W 2,5 perc) megolvasztjuk. Langyosra hűtjük.
  2. A két egész tojást a cukorral, habverővel habosra kavarjuk, és hozzáadjuk a 3 csapott evőkanál lisztet. Elkeverjük.
  3. Ezután a tojásos keverékhez hozzáadjuk a langyosra hűlt csokis vajat.
  4. Kivajazott tálkákba elosztjuk (4x2dl). Kb. a 2/3-ig fog érni a massza, de sütés közben meg fog emelkedni.
  5. 200 fokon 18,5 perc alatt készre sütjük. A közepe folyós marad, a szélei pedig ropogósak. Mennyei finomság. Jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 4x2dl hőálló tálkák cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 641
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Eperke

Mióta szakács: 2010.01.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis finomság, csokis süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagy Zoltánné1
Eperke / Nagy Zoltánné1 Sun, 2014-06-22 07:25

Kedves Filamér! Többször sütöttem már meg, jól kipróbált receptről beszélek.Ha nem így lenne,nem is mertem volna feltenni ide.
Nem írtam,hogy elő kell melegíteni a sütőt, tehát hideg sütőbe kell betenni.
Nekem folyós maradt a közepe, hiszen pont ez a cél. Remélem azért egy próbát megér az Ön számára is. Sok sikert ! Szeretnék visszajezést ,köszönöm.

Filamér
Filamér Sat, 2014-06-21 22:16

18 és fél perc kétszáz fokon? Biztos, hogy nem marad folyós a közepe, sőt, az egész csontszárazzá sül. Ez a sütési idő legfeljebb akkor lehetséges, ha hideg sütőbe teszem, de az ilyen sütemények lényege, hogy tűzforró sütőbe kell tenni, és legfeljebb 10 percet sütni (inkább kevesebbet). Kár, mert arányaiban, összetevőiben nagyon jól hangzik, de ez a sütési idő nekem hihetetlen. Ha tévedek, megköszönném a kiigazítást!

573
étcsokoládé 12.5 dkg
vaj 12.5 dkg
tojás 2 db
cukor 12 dkg
finomliszt 3 csapott ek