Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés epertorta

Csokoládés epertorta
Csokoládés epertorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fagyasztóban szerettem volna helyet csinálni, és találtam pár csomag epret, így egyértelmű volt, hogy epres süti lesz a hétvégi desszert.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojásokat, a csipet sót.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, rászórjuk a masszára, és a tejjel együtt beleforgatjuk.
  4. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.
  5. A kihűlt tortalapot félbevágjuk, és az alsó részét megkenjük az eperdzsemmel. Kevés epret  a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Belekeverjük az összenyomkodott epret, és az eperdzsemmel megkent tésztára simítjuk a felét. Ráfektetjük a másik lapot, és a maradék habot a tetejére simítjuk.
  7. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. A maradék epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 259
elküldve: 5
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes torta, tejszínes eperkrémes torta, kakaós piskóta epres krémmel töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Haboscsók
Haboscsók Fri, 2014-06-27 18:53

Kedves Csöpp!
Sajnos nekem a tészta nagyon alacsony lett, a tortaforma kivajazása teljes tortaformára vagy csak az aljára értendő volt, és lisztezni nem kellett, mert az alja nekem odaragadt. :(

Csöpp
Csöpp / Csöpp Mon, 2014-06-30 15:21

Kedves Haboscsók,
én csak vajaztam a tortaformát,de természetesen lehet lisztezni is pluszban. Az alacsony tésztával kapcsolatban: hideg sütőbe tetted a masszát? És a sütőpor is benne volt? Sajnos nincs több tippem..

422
barna cukor 15 dkg
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
rétesliszt 30 dkg
1 csipet
sütőpor 1.5 teáskanál
tej 2.5 dl
eperdzsem 4 ek
eper 50 dkg
habtejszín 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek
habfixáló 1 csomag