Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától

Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától
Csokoládés-gesztenyés szelet Boszikától
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam még sehol olyan sütemény, ami egyszerre csokoládés és gesztenyés. Így megalkottam a sajátomat.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gesztenyekrémhez

A csokoládékrémhez

A tetejéhez

ajánlat

Aki megkóstolja, az ízek rabja lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzáadjuk a többi alapanyagot úgy, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Fél órát meleg helyen pihentetjük, majd 3 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és a vajazott tepsi hátán egyenként 200 fokon megsütjük.
  3. A gesztenyemasszát kikeverjük a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a rummal. Hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, és hűtőbe tesszük.
  4. A pudingot megfőzzük, még forrón beleolvasszuk a kis darabokra tördelt csokoládét úgy, hogy félig elolvadjon, hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját.
  5. Ha kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra kevert vajat. 
  6. Az első lapot megkenjük a csokoládékrémmel, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük a gesztenyekrémmel, és a harmadik lap lesz a teteje.
  7. A tejcsokoládét gőz felett felolvasztjuk a vajjal, és rásimítjuk a sütemény tetejére.
  8. Másnapig hagyjuk összeérni az ízeket, hogy a tésztája megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszika

Mióta szakács: 2013.03.31.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Boszi szelet, réteges szelet, krémes süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2473
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vaj 15 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 2 dl
gesztenyemassza 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 15 dkg
rumaroma 30 ml
vaj 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládés pudingpor 2 csomag
tejcsokoládé 10 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
porcukor 20 dkg
vaj 15 dkg
tej 0.5 l
tejcsokoládé 10 dkg
vaj 5 dkg