Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés habtorta

Csokoládés habtorta
Csokoládés habtorta
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zselatint csak addig melegítem, míg felolvad egy kevés vízben, s dermedés elõtt belekeverem a felvert tejszínbe.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládékat külön-külön 2,5 - 2,5 dl tejszínnel gőz fölött összeolvasztjuk.
  2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A zselatint kevés vízben, kis lángon langyosra oldjuk, pár ek tejszínhabbal elkeverjük, s így adjuk a többi mennyiséghez.
  4. A tejszínt elfelezzük, és a kevergetve lehűtött csokis krémekkel, ismét külön-külön, óvatosan összekeverjük.
  5. A kapcsos tortaformába helyezzük a piskótalapot, rákenjük a fehér, majd a barna habot.
  6. Gőz fölött összeolvasztjuk a mázat, s bevonjuk a tetejét.
  7. Hűtőben dermesztjük meg tálalásig.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 542
elküldve: 1
receptkönyvben: 350
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kétcsokis habos torta, tejszínhabos-fehércsokis-étcsokis torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-01-10 19:42

Te jó ég, ez nagyon jól néz ki, minél előbb meg fogom csinálni :)

nima
nima Thu, 2010-11-25 23:27

Kedves Vica09!
Én csak Dr.Oetker Instant Zselatin fixet használok! Nem kell melegíteni, közvetlenül a tejszinbe keverheted!
A felhasználása pontosan rajta van a zacskón!
Nagyon ajánlom, mert nekem remekül bevált!!
Sok sikert!!

Vica09
Vica09 Fri, 2010-10-22 13:01

Köszönöm szépen a segítséget, s a jókívánságot. Remélem sikerülni fog :)

Vica09
Vica09 Tue, 2010-10-26 12:16

A hétvégén elkészítettem, s nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

Vica09
Vica09 Thu, 2010-10-21 13:54

Szia Tünde! A segítségedet szeretném kérni. Nagyon tetszik a tortád, s a könnyű recept. Szombaton tartjuk tesóm születésnapját, s bevállaltam a szülinapi tortát, s erre esett a választásom, mert nem tűnik nehéznek, viszont.. :) még nem dolgoztam zselatinnal, így az lenne a kérdésem, hogy hogyan találjam el azt az optimális hőmérsékletet, amikor a zselatin még nem dermed, de már kihűlt annyira, hogy nem esik tőle össze a hab? Ettől egy kicsit tartok. Emellett a csokimázat a tetejére mikor rakjam rá? Mert ugyanez a gondom... ha forró összeesik a barna hab, de a kihűl nem tudom szépen eloszlatni a tetején. Előre is köszönöm a válaszod.

ednutka
Tünde / ednutka Thu, 2010-10-21 18:35

Először is a zselatint nem szoktam főzni, csak addig melegítem - sőt egyszer-egyszer félrehúzom a tűzről - míg teljesen fel nem olvadt. Egy párszor átkeverem, amíg egy cseppet hűl, aztán a felvert habhoz adom. Nekem így még a hab nem esett össze.
A csokimázat viszont szinte forrón teszem a tetejére, de előtte az összerakott tortát egy éjszakára a hűtőszekrénybe keményre dermesztem, s így könnyen rákenhetem a csokimázat! Remélem segítettem! Sok sikert, és remélem ízleni fog ez a szerintem elég egyszerű torta! Boldog szülinapot a tesódnak, és jó étvágyat a tortához! :)

1129
finomliszt 3 púpozott ek
cukor 3 ek
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
vaníliás cukor 0.5 csomag
étcsokoládé 20 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
habtejszín 12 dl
zselatin 20 g
étcsokoládé 5 dkg
vaj 0.5 ek
habtejszín 0.5 dl